Європарламент невідкладно проголосує за безвізовий режим з Україною - Шульц

Європарламент невідкладно проголосує за безвізовий режим з Україною - Шульц

Президент Європарламенту Мартін Шульц / Фото: Reuters

Президент ЄП вважає скасування віз важливим для відновлення української економіки.

Європейський парламент невідкладно винесе на голосування питання безвізового режиму з Україною.

Про це заявив президент Європарламенту Мартін Шульц після зустрічі з президентом України Петром Порошенком під час конференції з безпекових питань, яка триває в німецькому Мюнхені.

"Ми наразі чекаємо на законодавчу пропозицію від Єврокомісії щодо скасування віз для громадян України, (яка надійде - ред.) коли Верховна Рада проголосує за відповідні закони", - цитує українського главу "Європейська правда". Порошенко наголосив, що вже подав до українського парламенту відповідні законопроекти.

"Можу запевнити, що Європарламент невідкладно поставить це питання на голосування. Адже безвізовий режим – це елемент відновлення економічної активності в Україні. Це не лише питання вільного переміщення людей", - зазначив у відповідь Шульц.

Президент ЄП також заявив, що Європа може фінансувати Україну, але "якщо гроші не доходитимуть туди,  куди вони спрямовані, це буде катастрофою".

"Ми можемо дати Україні набагато більше, якщо будемо  певні, що вона дійсно виконає  свої обіцянки, і що гроші підуть туди, куди вони мають прийти, знайдуть свою правильну  ціль, лише тоді ми зможемо інвестувати більше. Якщо ми дійсно вирішимо проблеми, тоді в нас буде рівень довіри до людей, і в Україні також", - додав Шульц.

Нагадаємо, що Рада міністрів закордонних справ країн ЄС розгляне питання надання Україні безвізового режиму в березні або червні 2016 року. Між іншим, у Transparency International заявили, що Україна може втратити перспективу безвізового режиму

Повʼязані теми:

Наступна публікація