Європарламент оприлюднив "дорожню карту реформ" для Верховної Ради

Європарламент оприлюднив "дорожню карту реформ" для Верховної Ради

Фото: УНІАН

Кокс запевнив, що в Україні є певний прогрес у сфері реформ.

В рамках "українського тижня" у Європейському парламенті українська делегація 29 лютого презентувала план реформування головного законодавчого органу України. Про це у своєму Твітері написав спікер ВР Володимир Гройсман.

Місія Європейського парламенту оприлюднила "дорожню карту реформ" для українського парламенту, яку розробив екс-президент Європарламенту Пет Кокс.

Зазначимо, що за оцінкою потреб щодо реформування роботи Верховної Ради, місія розробила звіт із 52 рекомендаціями. Однією з порад Пета Кокса є визначення норм поведінки серед парламентарів. 

Крім цього, Кокс повідомив, що місія назбирала дуже багато важливої інформації, з якої тепер черпають "мудрість". Водночас він відокремив три задання, якими має керуватися Верховна Рада. Однією з найголовніших цілей він заявив поліпшення всіх урядових процесів та процедур.

Екс-президент Європарламенту також зазначив, що місія з реформування Верховної Ради не дає рекомендацій щодо того, чи потрібні цьогорічні парламентські вибори. Проте Кокс запевнив, що в Україні є певний прогрес у сфері реформ.

"Україні потрібно негайно діяти. Один із найголовніших героїв тут - це парламент. Найсерйозніша проблема у Києві на сьогодні - це проблема нестійкості урядових коаліцій", - наголосив член місії Європарламенту в Україні.

Пет Кокс – ірландський і європейський політичний діяч, депутат Європарламенту, активний прихильник євроінтеграції. Посаду голови Європарламенту обіймав із 2002 до 2004 року. Наразі є членом місії Європарламенту в Україні. Кокс шість разів приїжджав до України. Влітку його призначили керівником комісії з реформування Верховної Ради.

Президент пообіцяв не допустити дострокових парламентських виборів

Президент пообіцяв не допустити дострокових парламентських виборів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація