Європейський суд розглядатиме позов екс-регіонала Єфремова

Європейський суд розглядатиме позов екс-регіонала Єфремова

Фото: ТСН.ua

Одна зі скарг уже на розгляді у ЄСПЛ.

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду позов колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова щодо законності його арешту.

Про це заявив його французький адвокат Максим Сасьє в інтерв'ю "Українським новинам".

"Поки що існує одна скарга, яка вже зареєстрована (ЄСПЛ) і зараз на розгляді. Ми чекаємо українських судів, оскільки без рішення українського суду я не можу звернутися до ЄСПЛ. Вона стосується того, що політика Єфремова помістили під варту", – сказав Сасьє.

За словами Сасьє, Апеляційний суд "затягує розгляд цієї справи".

"Я втретє прилітаю до України, і четвертий раз справа Єфремова мала розглядатися в Апеляційному суді, але була відкладена. У мене таке враження, що у вас в країні не хочуть брати участь і відмовляють пану Єфремову в його законному праві на захист", – наголосив він.

На його думку, екс-депутата піддають кримінальному переслідуванню в Україні виключно за його політичну позицію, що є порушенням Конвенції з прав людини.

Адвокат вважає, що зокрема, порушено ст.10 Європейської конвенції з прав людини, де йдеться про свободу вираження.

Нагадаємо, що напередодні обвинувальний акт вручили Єфремову. Захист екс-регіонала наполягає, що Єфремов не міг вплинути на події в Луганську навесні 2014 року, а справа проти нього базується на сфабрикованих даних.

Раніше суд подовжив термін перебування під Єфремова вартою до 22 січня 2017 року. Йому інкримінують фінансування так званої "ЛНР", посягання на територіальну цілісність України та розкрадання майна "Луганськвугілля".

Повʼязані теми:

Наступна публікація