Євросоюз офіційно подовжив санкції проти росіян та ватажків бойовиків. Повний "чорний" список

Євросоюз офіційно подовжив санкції проти росіян та ватажків бойовиків. Повний "чорний" список

Ватажки бойовиків Захарченко і Плотницький залишилися в санкційному спику ЄС / Фото: ПедПреса

Обмеження діятимуть протягом найближчих півроку.

Європейський Союз опублікував своє офіційне рішення про подовження санкцій проти росіян та українців, які причетні до анексії Криму, війни на Донбасі, а також відзначилися фінансуванням бойовиків та заявами на підтримку терористів.

Нові санкції, рішення про які опубліковане в "Офіційному журналі Європейського Союзу", набули чинності 15 вересня і діятимуть протягом найближчих шести місяців – до 15 березня 2016 року.

Санкції передбачають заморожування активів та заборону в'їзду на територію ЄС людей із "чорного" списку. Він нараховує 151 прізвище. Серед них – співак Йосип Кобзон, депутат Держдуми РФ Володимир Жириновський, мільярдер і друг Путіна Аркадій Ротенберг, лідер Чечні Рамзан Кадиров, екс-нардеп України і один із ватажків "Новоросії" Олег Царьов, "прокурор" Криму, "няш-мяш" Наталія Поклонська, намісник Кремля у Криму Сергій Аксьонов, ватажки самопроголошених "республік" на Донбасі Олександр Захарченко, Валерій Плотницький, Денис Пушилін, Ігор Безлер, Ігор Гіркін, кремлівський пропагандист Дмитро Кисельов, депутати Держдуми Росії та багато інших сепаратистів, бойовиків, політиків.

Із санкційного списку виключили ватажка терористичного батальйону "Призрак" Олексія Мозгового, який загинув у травні цього року.

Санкційний список Європейського Союзу from tsnua

Тим часом у МЗС України повідомили, кого торкнуться розширені санкції РНБО.

У Брюсселі міністри країн ЄС продовжили термін антиросійських санкцій ще на півроку

У Брюсселі міністри країн ЄС продовжили термін антиросійських санкцій ще на півроку

Повʼязані теми:

Наступна публікація