Євросоюз почав посилювати авіаційну безпеку України

Проект допомоги розрахований майже на два роки.

В Україні стартував проект технічної допомоги Європейського Союзу Twinning. Його презентували напередодні в міністерстві інфраструктури, повідомляє відомча прес-служба.

У відкритті взяли участь міністр інфраструктури України Володимир Омелян, голова Державної авіаційної служби України Олександр Більчук, посол Європейського Союзу в Україні, голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінськi та заступник голови місії Посольства Королівства Іспанії в Україні Яго Хіль Агуадо. Іспанія бере на себе впровадження багатьох аспектів проекту. Зокрема, технічна допомога надаватиметься спеціалістами Державного агентства Іспанії з авіаційної безпеки.

Проект Twinning розрахований на 21 місяць. Його бюджет складає 1,6 млн євро. "Реалізація дозволить нам підвищити авіаційну безпеку, а також сприятиме сталому розвитку цивільної авіації в Україні, її інтеграції в транспортну систему ЄС. Одразу обговорили питання підписання відкритого неба Україна-ЄС. Це всього лише питання одного аеропорту, який ми готові винести за рамки договору і не здійснювати туди польоти взагалі. Сподіваюся на мудрість європейських партнерів", - прокоментував подію Омелян.

А днями в приміщеннях Державної авіаційної служби відбувся обшук співробітниками Головного Управління захисту економіки Служби Безпеки України. Заходи здійснювались по кримінальному провадженню, порушеному за статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою", стосовно окремих службових осіб Міжнародного аеропорту "Бориспіль", які за сприянням службових осіб Державіаслужби здійснили розтрату бюджетних коштів, виділених на закупівлю обладнання у сумі 4,3 млн. гривень.

Українські авіаперевізники обурені можливістю введення державного збору

Українські авіаперевізники обурені можливістю введення державного збору

Повʼязані теми:

Наступна публікація