Юрист Порошенка заплутався в датах передачі Roshen – ЗМІ

Юрист Порошенка заплутався в датах передачі Roshen – ЗМІ

Фото: Reuters

Заяви Пасенюка суперечать одна одній. 

Фінансовий речник президента України Петра Порошенка Макар Пасенюк дав суперечливі дані щодо передачі частки глави держави у Roshen у так званий сліпий траст.

Про це повідомляє Громадське.tv.

У своїй заяві від 5 квітня Пасенюк заявив, що Roshen був переданий у довірчу власність 14 січня 2016 року – саме тоді нібито була підписана відповідна угода.

Натомість у листі за підписом Пасенюка, в якому він відповів на запит міжнародній мережі журналістів-розслідувачів OCCRP від 22 березня 2016 року, про передачу у сліпий траст йдеться у майбутньому часі.

"Умови трасту були погоджені з довірчим управителем. Траст буде "сліпим" та безвідкличним. Фактична передача активів у траст вимагає дотримання значної кількості юридичних формальностей. Наразі юридичний радник забезпечує дотримання таких формальностей", - цитує видання уривок із листа.

У документі вказано, що  "частка у Roshen перейде у траст після завершення усіх юридичних формальностей". Тобто на момент написання листа передачі у траст ще не було.  

Лист за підписом Пасенюка датований 22 березня / Фото: Громадське ТБ

Лист за підписом Пасенюка датований 22 березня / Фото: Громадське ТБ

Нагадаємо, що документи, які "витекли" з компанії Mossack Fonseca, стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи опинилися в розпорядження німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) та Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Наразі з 20 причетних українців опубліковані матеріали про трьох людей, пов'язаних з Україною - президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і підприємця Мохаммада Захура – британського бізнесмена пакистанського походження, який живе і веде бізнес в Україні.

Раніше повідомлялося, що на Порошенка  зареєстровано три офшорні компанії, створені під кондитерський бізнес Roshen. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація