Ющенко з родиною 10 років жив на державній дачі із винним льохом, кінозалом та 15-метровим басейном

Ющенко з родиною 10 років жив на державній дачі із винним льохом, кінозалом та 15-метровим басейном

Тут є басейн, масажний кабінет та дві сауни / Фото: ТСН.ua

Ремонт у приміщенні не робили 10 років. 

Журналістів впустили до державної дачі, в якій останні 10 років жив Віктор Ющенко з родиною. З триповерхової будівлі екс-президент виїхав вимушено. Будинок одним із перших стоїть у переліку на продаж, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.  

Під спів птахІв із левами на вході - в таких умовах ще донедавна жив колишній президент України Віктор Ющенко. В державну дачу він вселився 10 років тому, а виїхав лишень минулого місяця. А теперішня влада хату планує продати. Задля реклами й впустили журналістів. Жити на державній дачі екс-президентові було комфортно та вигідно, бо комунальні послуги та все обслуговування теж були за державний кошт. Утримання державної дачі обходилося державі в 30 млн грн.  


Державна дача – це основний будинок та три гектари довкола. На території - хатина для гостей та чайний будиночок. Господарський дім - це 2 з половиною тисячі квадратних метрів, 4 спальні з мармуровими туалетами, власний кінозал, більярдна кімната та винний льох.   На три поверхи - сучасний ліфт.  На стінах - чимало забитих цвяхів, бо господарі дуже любили художнє мистецтво. Картини забрали з собою. На державній дачі був 15-метровий басайн, масажний кабінет, дві сауни, вертикальний солярій та джакузі. 

Директор будинку відпочинку Конча-Заспа каже, що Ющенко не вивіз нічого зайвого і за свої слова він відповідає головою. Керівник державного управління справами зачитує прізвища сусідів, але не дозволяє там знімати, бо немає дозволу господарів. У державних будинках державні діячі також живуть за державний кошт. Хоча, окремі виявили бажання платити 30%. Таке триватиме не надовго, бо усі державні будинки продадуть нинішнім власникам за ринковими цінами.

Державну дачу Ющенка виставили на продаж

Державну дачу Ющенка виставили на продаж

Віктор Ющенко викупити будинок, у якому жив останні 10 років, поки що бажання не виявив. По собі, окрім державного майна, родина Ющенків залишила облуплені стіни в басейні, відклеєні шпалери у більярдній та тріснуті двері. Всі 10 років, скільки тут жила родина Ющенків, ремонт не проводився. Господарі, каже, не хотіли, щоб ремонтники бачили, як вони живуть. 

Нагадаємо, що раніше Ющенко показав свій маєток: знамениті вулики, хата-музей і ферма

Кореспондент ТСН Інна Боднар.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація