Ющенко добудовує готель на Прикарпатті і кличе сусідів працювати у нього

Ющенко добудовує готель на Прикарпатті і кличе сусідів працювати у нього

Свою любов до карпатської землі Ющенко не раз демонстрував журналістам / Фото: ТСН.ua

Екс-президент завершує будівництво котеджного містечка поблизу своєї дачі у заповідній зоні.

Вже навесні у Карпатах можна буде відпочити у готелі екс-президента Віктора Ющенка. Колишній український лідер завершує будівництво котеджного містечка поблизу своєї дачі у заповідній зоні Прикарпаття. Журналісти зустрілися з сусідами третього президента. Вони чекають відкриття готелю з нетерпінням - Ющенко пропонував їм там роботу. Деталі - в ексклюзивному репортажі ТСН-Особливе.

На будівництві робітники працюють навіть взимку. У заповіднику Женець поблизу села Татарів на Прикарпатті, чотири тисячі гектарів землі, в центрі якої - славетний водоспад Гук. Щоб потрапити сюди, дорослий платить 10 гривень, дитина - 5. Та для родини Ющенка і кількох його сусідів в'їзд безкоштовний.

За шлагбаумом - рівна дорога, гори, чисте повітря. Три кілометри – і перед журналістами володіння Ющенка. Нові споруди тут зводять з каменю та цілісного дерев'яного бруса. У дворі ведеться будівництво ще однієї споруди з арочними входами. Поруч - запаси каменю, цегли, дощок. З дороги сюди веде місток, та з нього проганяють.

Місцеві жителі розповідають, уже навесні третій президент відкриє тут ресторан і котеджі для багатих туристів. Та, як раніше переконувала прес-секретар Ющенка, все це - його "шляхетний задум задля просування карпатського регіону".  

 "Це буде культурний центр… Це не буде закрита зона, не будуть закриті віп-будинки. Це буде частиною зеленого туризму.Туди зможуть приїхати всі, хто забажає. Там будуть гостьові будиночки. Очевидно, що там буде колиба, щоб люди могли харчуватися", - розповідала Ірина Ваннікова.   

Марійка Стефурак живе на тій же горі, що й Ющенки, і пишається сусідством. "Одного разу я йшла додому і вони мене так підібрали машиною і я перший раз побачила президента, він тоді ще не був президентом, і каже: я тут, напевне, буду жити. Ми так познайомилися. Потім мої батьки з ним познайомилися", - розповіла вона.

10-річний братик Марійки – Володя – теж знає Ющенка. Каже, на свята президент передає йому цукерки і книги. Половина його домашньої бібліотеки - від знаменитого сусіда. Торік, хвалиться школяр, Віктор Андрійович навіть запропонував роботу його мамі – бути кухарем у його новому ресторані. Марійка і сама мріє отримати роботу у ресторані Ющенка.   

На пагорбі - сама триповерхова дача Віктора Ющенка. Маєток потопає посеред густих ялинок. По сусідству з ним - садиба відомого у політиці гонщика Євгена Червоненка.

Три гектари землі соратники купили у старожилки Василини Мотрик ще 2003 року. Колишня власниця землі тепер живе ось у цій хатинці. Розповідати, за скільки вона продала свою нерухомість, не хоче.   

Свою любов до карпатської землі Ющенко не раз демонстрував журналістам. Щороку ходить на Говерлу, разом з родиною відпочиває у Буковелі та форсує гірські річки. А після відходу від державних справ буває на Прикарпатті дедалі частіше, кажуть місцеві. Востаннє приїжджав сюди з усією великою родиною на  зимові свята.  Провів на дачі 10 днів та вразив сусідів новорічним  феєрверком.

На головному в'їзді до маєтку Ющенка - шлагбаум, знак "Вхід заборонено" і будка охорони. Чоловік, який звідти виходить, зізнається,що  працює у відомого господаря трохи більше року, та вже розчарований. Платять мало – півтори тисячі гривень на місяць.

Від охоронця журналісти дізналися: ці гектари охороняють 6 чоловіків і три собаки. Ющенкового сусіда – Червоненка – тут вже давно не бачили, кажуть, тепер вони посварилися. Головного господаря робітники поважають: "Вітається, працює сам. На тракторі, на екскаваторі"

Від маєтку Ющенка – три кілометри до славетного водоспаду Гук. Продавці сувенірів кажуть, що відколи Ющенко сюди переїхав, до водоспаду заасфальтували дорогу, проклали доріжки, зробили місточки. Президент з родиною любить тут відпочивати.     

Біля водоспаду чекають весни. Взимку мандрівники сюди приїздять нечасто. А коли потеплішає, та ще й Ющенків готель запрацює, туристи юрбою посунуть, впевнені місцеві.

Під прицілом ТСН.Особливе - бізнес-справи Віктора Ющенка

Під прицілом ТСН.Особливе - бізнес-справи Віктора Ющенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація