З 15 серпня Кабмін переходить на електронний документообіг - Саєнко

З 15 серпня Кабмін переходить на електронний документообіг - Саєнко

Фото: УНІАН

Уряд не прийматиме жодних листів у паперовому вигляді від центральних органів виконавчої влади.

Із понеділка, 15 серпня, Секретаріат Кабінету міністрів України не прийматиме жодних листів у паперовому вигляді від центральних органів виконавчої влади.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на міністра Кабміну Олександр Саєнко.

За словами міністра, наразі немає жодних перешкод для переходу уряду на електронний документообіг. Усі необхідні для цього рішення ухвалені, центральним органам виконавчої влади надано доступ до системи електронної взаємодії, також створено умови для підключення інших зацікавлених установ.

"Очікуємо на відчутне прискорення документообігу, скорочення строків розгляду робочих питань, в перспективі - на заощадження коштів. Перехід на електронний документообіг – це лише один із комплексу кроків, спрямованих на покращення роботи уряду, які ми зараз здійснюємо", - зазначив міністр.

Саєнко нагадав, що нещодавно урядовці ухвалили зміни до Регламенту Кабміну та Типової інструкції з діловодства. Це дозволить вдосконалити процедуру підготовки рішень Кабміну. "Ми  впроваджуємо нові підходи до їх розробки, працюємо над оптимізацією структури секретаріату, для підвищення комунікації з громадянами запускаємо механізм електронних петицій. Реалізація всього комплексу цих кроків дасть відчутний ефект, сподіваюсь, вже за кілька місяців", - зауважив Саєнко.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обурився відмовою Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації ДССЗЗІ сертифікувати систему електронного декларування. Через відмову установи не можна дати старт системі 15 серпня, як це домовлено із західними партнерами. Гройсман пригрозив чиновникам НАЗК і  ДССЗЗІ жорсткою персональною відповідальністю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація