З'явилися фото, як Трюдо із сином зустрічали у "Борисполі"

З'явилися фото, як Трюдо із сином зустрічали у "Борисполі"

Фото: Ілля Сагайдак/facebook

Канадський прем'єр вперше відвідує Україну.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Ілля Сагайдак опублікував фото зустрічі прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, який прибув у неділю, 10 липня, до України.

На фото видно, що Трюдо прилетів не один, а із своїм старшим сином, 9-річним Ксав'єром Джеймсом.

"Трюдо завітав до нашої столиці з метою обговорення питань реалізації згоди про зону вільної торгівлі та підписання довгоочікуваної Угоди між Україною та Канадою. Хочу підкреслити, що це край важливо, тому що в нас є реальна необхідність в нових ринках збуту для української продукції в інших країнах", - написав Ілля Сагайдак у Facebook.

Заступник голови КМДАнагадав, що у передвиборчих дебатах представники канадських лібералів, лідером яких є Джастін Трюдо, декларували, що Канада має проявити більше лідерства на міжнародній арені для того, щоб захистити вибір Україною демократичного шляху та західних цінностей від посягань Росії.

Нагадаємо, зона вільної торгівлі між Україною та Канадою являтиме собою зняття торгових обмежень і повне скасування торговельних мит на основні групи товарів протягом пільгового періоду 3-7 років. Зокрема, одразу після набуття чинності, скасовуються торгові мита на рибу, зернові, вина, соки, хлібобулочні вироби, а також на одяг, металопродукцію, комплектуючі та електротехніку. Протягом 3-7 років скасовуються мита на м'ясо, яйця, овочі, молочну продукцію, а також будівельні матеріали, продукцію машинобудування, включаючи комплектуючі до літаків, автомобілі та трактори. Крім того, документ дає можливість українським і канадським компаніям брати участь у державних закупівлях обох країн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація