За час свого президенства Янукович подарував три іменні пістолети Медведєву та Путіну

За час свого президенства Янукович подарував три іменні пістолети Медведєву та Путіну

Фото: УНІАН

Віктор Янукович підписав 22 укази про нагородження іменними пістолетами, проте встиг нагородити лише 18 людей.

Колишній президент-втікач Віктор Янукович, коли був на посаді глави держави, двічі нагородив іменними пістолетами тодішнього главу Російської Федерації Дмитра Медведєва – в 2010 і 2011 роках.

Також 27 жовтня 2010 року від Януковича отримав українську іменну зброю і нинішній президент РФ Володимир Путін, про це свідчать документи, надані "Українським Новинам" у відповідь на інформаційний запит.

Зазначається, що у 2008, 2010 і 2011 роках тричі отримував іменні "Форти" від Януковича і російський олігарх та власник компанії "Система" Володимир Євтушенков.

Пістолети від Януковича ще в 2010 році отримав начальник УБОЗ Києва Олександр Плужник і в 2012 році – міністр оборони Росії Анатолій Сердюков.

Також нагородженими українцями виявилися народний депутат Юрій Вернидубов і голова Конституційного суду України Андрій Стрижак.

У жовтні 2011 року від Януковича іменну зброю отримав власник російської "ТНК" Герман Хан.

Агентство повідомляє, що не посоромилися прийняти іменні пістолети з України і президенти трьох країн Європи, де вручати такі нагороди взагалі не прийнято.

Такі пістолети отримали: президент Польщі Броніслав Коморовський, президент Латвії Андріс Берзіньш та президент Сербії Томіслав Ніколіч.

Варто зазначити, що в Польщі вогнепальною зброєю нікого не нагороджують, такого права немає ні у президента, ні у міністрів, ні у кого-небудь ще.

Окрім того, зброю від Януковича отримали президент Азербайджану Ільхам Алієв, емір Катару Бін Халіфа Аль Тані та прем'єр-міністр Катару Бін Джабера Аль Тані, президент Шрі-Ланки Махінда Раджапакса, президент Таджикистану Емомалі Рахмон та голова партії "Успішна Вірменія" Гагік Царукян.

Всього, за своє президентство, Віктор Янукович підписав 22 укази про нагородження іменними пістолетами, проте встиг нагородити лише 18 людей.

Нагадаємо, 28 листопада в приміщенні Святошинського суду на прямому зв'язку з ростовським судом, де зараз перебуває Віктор Янукович, генпрокурор Юрій Луценко оголосив підозру у держзраді екс-президенту.

Янукович під час відеодопиту заявив, що не пам'ятає своїх телефонних розмов з президентом РФ Володимиром Путіним під час подій в центрі Києва. Інформацію про свої перемовини порадив шукати на сайті президента України.

Хронологія допиту Януковича.

Повʼязані теми:

Наступна публікація