За останню добу в зоні АТО загинуло двоє українських силовиків, понад два десятки отримали поранення

За останню добу в зоні АТО загинуло двоє українських силовиків, понад два десятки отримали поранення

Очікуючи наступу українських регулярних сил, терористи добряче підготувалися / Фото: podrobnosti.ua

На фугасних зарядах підірвалися українські машини.

Відучора у зоні проведення антитерористичної операції загинули двоє українських силовиків. Понад два десятки за останню добу отримали поранення, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Луганській та Донецькій областях, які донині перебували під повним або частковим контролем бойовиків, триває активна антитерористична робота. Насамперед, мова йде про масовані дистанційні артилерійські обстріли та авіаційні удари сил АТО.

Командування антитерористичної операції про конкретні об'єкти та цілі заговорило лише надвечір. Близько 18:00 гвардійські спецпідрозділи завершили операції по відновленню контролю над населеними пунктами Старий Караван та Брусівка. Разом із тим у соцмережах, люди повідомляли, що бої та обстріли тривають біля значно більшої кількості населених пунктів українського Сходу. У штабі АТО наголошують, що мають абсолютно доведену і підкріплену даними розвідки оперативну інформацію про конкретні місця скупчення та розташування бойовиків. Додають, що такою інформацією діляться із розвідниками самі ж бойовики.

Перша група перебіжчиків, які вирішили скласти зброю, виявилась, цілковито українською. Вони воювали під прапорами "ДНР". Напередодні їх "прийняли" українські розвідники. Джерела у штабі АТО запевняють, що загалом кількість бойовиків, які бажають скласти зброю, збільшується ледь не щогодини. Є ті, хто кидає зброю і намагається тікати до сусідньої Росії. Є такі, хто шукає контактів і виходів на керівництво АТО, аби домовитись про добровільне складання зброї.

На Донбасі українська армія почала потужний наступ на бойовиків

На Донбасі українська армія почала потужний наступ на бойовиків

Проте тих, хто вважає за доречне продовжувати воювати, поміж бойовиків тепер також вистачає. Мало того, очікуючи наступу українських регулярних сил, терористи добряче підготувалися. Всі під'їдні дороги та мости заміновані. В понеділок були два випадки, коли підірвалися на фугасних зарядах українські машини.

Також у напрямку населених пунктів півночі Донеччини волонтери випустили більше вісімдесяти, так званих, агітаційних снарядів із листівками. Українські розвідники, гвардійці та десантники буквально на собі вже не раз виносили валізи та виводили у безпечні місця цілі родини із захоплених бойовиками населених пунктів. Водночас, найперспективнішим для евакуації із зони боїв на Півночі Донеччини залишається напрямок: Краматорськ – Барвінкове і далі на Харків.

 

Нагадаємо, що в зону АТО прибуло підкріплення силовиків для забезпечення спецрежиму на Донбасі./p>

Кореспондент ТСН Олександр Моторний.

Повʼязані теми:

Наступна публікація