За скандального заступника глави МОЗ Василишина внесли заставу: його випустять з-під варти

За скандального заступника глави МОЗ Василишина внесли заставу: його випустять з-під варти

Роман Василишин / Фото: УНІАН

Вирішується питання про звільнення відстороненого високопосадовця.

За підозрюваного в хабарництві заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина внесли заставу у 2 млн 856 гривень.

Про це повідомив адвокат Василишина Микола Шупеня, передають "Українські новини".

"Не знаю хто вніс заставу, швидше за все, його дочка", - зауважив він.

Поки що вирішується питання про звільнення Василишина з-під варти, також готується подача апеляційної скарги на його арешт.

Як повідомлялося, заступника міністра затримали працівники СБУ в маєтку за 7 мільйонів гривень. Вдень Василишина відсторонили від роботи в уряді. Прокуратура міста Києва просила Дніпровський райсуд заарештувати підозрюваного в хабарництві та призначити заставу в 5 млн гривень. Водночас керівник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький попередив, що справа проти заступника міністра може розвалитися через недотримання підслідності та процедурних питань.

Василишина затримали на хабарі в ніч проти 8 липня у заміському будинку його дочки на столичних Осокорках. Він отримав 900 дол. та 38 тис. грн. Також було затримано директора урологічного центру Олександрівської клінічної лікарні, який був посередником у оборудках. Раніше Василишин очолював цю лікарню. Голова СБУ Василь Грицак на брифінгу повідомив, що лише з цього центру Василишин отримував від 50 до 100 тис. грн щотижня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація