За тиждень до дедлайну електронні декларації подали трохи більше 30 нардепів

За тиждень до дедлайну електронні декларації подали трохи більше 30 нардепів

Фото: Pexels

Термін обов'язкової подачі е-декларацій спливає 1 листопада. 

Станом на 23 жовтня електронні декларації подали майже 22 тисячі посадовців, із них 31 - народні депутати.

Про це інформує "Реанімаційний пакет реформ" на своїй сторінці у Facebook.

"За тиждень до дедлайну станом на 13:15 річні електронні декларації подали 21 901 (43%) посадовців, з них - 31 народний депутат", - йдеться у повідомленні.

У РПР зазначили, що станом на 9:00 17 жовтня на сайті НАЗП було лише 8333 е-декларацій, шість із яких подали нардепи.

Термін обов'язкової подачі е-декларацій спливає 1 листопада. Попри те, що народні депутати масово повідомляють про те, що заповнюють декларації, при цьому вони скаржаться на те, що система має системні збої та не зберігає вказану інформацію.

Нагадаємо, 19 жовтня у Нацагентстві з питань запобігання корупції вирішили внести зміни до форми електронних декларацій про доходи чиновників. 19 жовтня у НАЗК відбулася спільна нарада за участі депутатів Верховної Ради, представників ГПУ,  НАБУ, МВС, Мін'юсту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації. На зустрічі учасники висловили претензії щодо деяких полів декларації та вирішили внести корективи в її форму. Однак під час засідання агентства нардепи наполягали на тому, що "зміна форми фактично зведе нанівець саму ідею декларування". Зрештою НАЗК вирішило не змінювати форму електронної декларації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація