Задумливі Луценко з Бурбаком та поцілунки Тимошенко. Які емоції вирували в Раді

Парламент так і не зміг сьогодні відправити Яценюка відставку.

Сьогодні суспільство чекало від Ради голосування щодо відставки Кабміну Арсенія Яценюка та ухвалення складу нового уряду.

Однак парламентським фракціям так і не вдалося домовитися щодо кандидатур майбутніх міністрів, хоч до парламенту прибув навіть глава держави Петро Порошенко.

Вчора нардеп від "БПП" Мустафа Найєм повідомив, що Гройсман нібито відмовився очолювати Кабмін, оскільки його умови не були виконані. Зокрема, він просив узгодити кандидатуру Андрія Реви на посаду очільника МОЗ або Мінсоцполітики, а Олександра Саєнка – на міністра Кабміну. Окрім того, Гройсман просив призначити Максима Нефьодова на посаду у Мінсоцполітики (як альтернативу Реві), а Володимира Кістіона зробити віце-прем'єром. Також Гройсман виступив проти кандидатур Віталія Ковальчука та Ігоря Райніна на посаду першого віце-прем'єра.

Пізніше прес-секретар глави Верховної Ради Дмитро Столярчук повідомив, що практично всі позиції у майбутньому Кабінеті Міністрів були узгодженіа Гройсману "вдалося відстояти реформаторське ядро в новому Уряді".

ЗМІ сьогодні повідомили, що Гройсман вже визначився зі списком кандидатів на посади міністрів у новому уряді. Зокрема, серед них на посаді першого віце-прем'єр-міністра – Віталій Ковальчук (проти якого Гройсман виступив учора ввечері).

Однак згодом заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко зазначив, що перемовини щодо уряду тривають, однак не вдається узгодити позиції з ймовірним наступним прем'єр-міністром, головою парламенту Володимиром Гройсманом. 

Нардеп від "БПП" Сергій Лещенко своєю чергою сказав, що Гройсман і Банкова досі сперечаються щодо лояльних міністрів, тож голосування щодо Кабміну 12 квітня чекати не варто.

Зрештою, перший віце-спікер Андрій Парубій закрив засідання після 18.00. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація