Захаровій ввижається, що Україна анонсувала ракетні стрільби заради жорсткої реакції РФ

Захаровій ввижається, що Україна анонсувала ракетні стрільби заради жорсткої реакції РФ

Марія Захарова / Фото: Сайт МЗС РФ

Представниця російського МЗС вважає, що Київ підігріває загострення відносин між країнами. 

Речниця МЗС РФ Марія Захарова назвала анонсовані Україною навчальні стрільби біля окупованого Криму провокацією, направленою на жорстку реакцію російської сторони.

На думку скандальної російської чиновниці, українська влада намагається посилити ескалацію відносин між країнами.

"З приводу так званих навчань з пусками ракет хочу сказати, що, звичайно, це чергова великомасштабна провокація української влади. Орієнтована вона була на ескалацію конфлікту між Україною і Росією. Цю тему Київ постійно підігріває, тримає на плаву", - наводить її цитату ТАСС.

Захарова додала, що українська сторона нібито розраховувала "дочекатися жорсткої реакції з боку Росії" і тим самим зберегти "США як головного покровителя" після обрання американським президентом республіканця Дональда Трампа. 

Нагадаємо, 25 листопада Федеральне агентство повітряного транспорту РФ (Росавіація) повідомило про наміри української сторони провести ракетні стрільби в повітряному просторі над окупованим Сімферополем. Росавіація зазначила, що Україна в односторонньому порядку ухвалила рішення про проведення стрільб, і назвала район над окупованим півостровом "суверенною повітряним простором РФ".

Пізніше в українських Збройних силах уточнили, що в період з 1 по 2 грудня у південній частині України пройдуть науково-дослідні змагання Повітряних Сил ЗСУ. Силовики відзначили, що стрільби будуть здійснюватися відповідно до норм міжнародного права. 

У Кремлі не знайшли відповіді, чи має намір Росія завдавати удару по пускових установках в Україніу разі проведення Києвом ракетних стрільб. У Міноборони України, своєю чергою, наголосили, що  здійснять ракетні навчання згідно із планом, незважаючи на загрози.

Росіяни перекинули до Криму зенітно-ракетні комплекси С-300

Росіяни перекинули до Криму зенітно-ракетні комплекси С-300

 

 

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація