Західні партнери вимагають проведення виборів на окупованому Донбасі не пізніше червня - ЗМІ

Західні партнери вимагають проведення виборів на окупованому Донбасі не пізніше червня - ЗМІ

Фото: Reuters

Розробники закону зустрічалися, щонайменше, двічі – у Берліні й Києві.

Захід вимагає від української влади ухвалити в найближчі тижні закон про вибори на окупованій частині Донбасу, а самі вибори провести не пізніше червня.

Про це на ZN.UA пише журналіст Сергій Рахманін, із посиланням на джерела.

"За даними наших джерел, робота над виборчим законодавством для ОРДЛО ведеться. І (як слід було чекати) ведеться вона за рамками "мінського процесу" і особливо не афішується. Відповідальним за підготовку документа президент призначив свого представника в парламенті Руслана Князевича", - йдеться у матеріалі.

Йдеться про те, що новий закон, за інформацією видання, розробляється у контакті із представниками Німеччини й Франції. Розробники закону зустрічалися, щонайменше, двічі – у Берліні й Києві.

Джерело, близьке до президента України, повідомило ZN.UA, що українській владі було виставлено черговий "дедлайн": виборчий закон не пізніше березня, самі вибори – не пізніше червня. Бо інакше Україні погрожують зняттям санкцій ЄС у відношенні Росії.

Як повідомлялося, наприкінці минулого року міністри закордонних справ Бельгії, Нідерландів та Люксембургу наголосили на важливості міжнародної підтримки України та розв'язання ситуації на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація