Захист Корбана вимагає відкласти розгляд справи

Захист Корбана вимагає відкласти розгляд справи

Захист вимагає доправити Корбана назад в лікарню / Фото: УНІАН

Адвокати наполягають на поверненні підсудного до лікарні.

Адвокати лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана вимагають від суду відкласти справу через стан здоров'я їхнього підзахисного.

Захисниця Корбана Оксана Томчук зазначила, що медичне обстеження політика не закінчилося. Вона також нагадала, що Корбана потрібне стаціонарне лікування, оскільки в п'ятницю, 25 грудня, лідеру "УКРОПу" зробили операцію на серці. Томчук також наголосила, що за рішенням лікарів, її підзахисного не можна було траспортувати до зали суду.

Інший адвокат Олексій Шевчук звернувся до суду з клопотанням про забезпечення невідкладного медичного реагування та доставити Корбана назад до інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова.

Нагадаємо, що Корбан потребує до 10 днів стаціонарного лікування. Його адвокати викликали до суду поліцію, щоб повідомити про замах на вбивство їх підзахисного. Адвокат Корбана зазначив, що захист вважає, що в залі засідання для Корбана, який переніс операцію, не достатньо кисню. На думку захисту, це може викликати повторне загострення та призвести навіть до смерті. Адвокати перевірятимуть газовий та хімічний склад повітря.

Як повідомлялося, що в суботу, 26 грудня, Дніпровський районний суд Києва розглядає клопатання про зміну запобіжного захожу Геннадію Корбану на утримання під вартою. Окрім того, обвинувачення вимагає доставити лідера "УКРОПу" до судової зали.

Як повідомлялося, 31 жовтня у Дніпропетровську СБУ затримала лідера "УКРОПу" Геннадія Корбана. Крім того, правоохоронці провели обшуки в офісах партії і помешканнях членів політсили, в тому числі і її лідера.

СБУ та ГПУ у спільній заяві повідомили, що "вивчають причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією". Нібито СБУ викрила розтрати грошей благочинного фонду, який збирав допомогу для бійців АТО. І це СБУ називає лише одним з епізодів обвинувачення. 

6 листопада Печерський суд обрав для Корбана запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 2 місяці цілодобово - до 31 грудня 2015 року. Генпрокуратура оскаржила його, а 17 листопада апеляційний суд переніс засідання щодо запобіжного заходу лідеру "УКРОПу" на 1 грудня.  Корбана залишили під домашнім арештом до кінця року.

Увечері 24 грудня в квартиру до лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана увірвалися озброєні спецназівці і вивезли його в невідомому напрямку.

Пізніше стало відомо, що Корбан був доставленний в Київ співробітниками СБУ. У Генпрокуратурі повідомили про сумніви і підозри, що політик дійсно має проблеми зі здоров'ям, адже його обстежували у дніпропетровській клініці, якою він нібито володіє через афілійованих осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація