Захист Януковича не відповів на пропозицію щодо допиту у режимі відеоконференції – ГПУ

Захист Януковича не відповів на пропозицію щодо допиту у режимі відеоконференції – ГПУ

Фото: Getty Images

У ГПУ дізналися про місцеперебування екс-президента.

Генеральна прокуратура України запропонувала допитати колишнього президента Віктора Януковича у режимі відеоконференції і надіслала листа з цією пропозицією захиснику екс-лідера України.

Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит Радіо Свобода.

У відомстві зазначили, що пропонували Януковичу з'явитися до будь-якого посольства України за кордоном і там відповісти на запитання слідчих у режимі відеоконференції або ж надати пояснення з приводу підозри через свого захисника.

У Генпрокуратурі зазначили, що не отримали відповіді на свою пропозицію.

Окрім того, у ГПУ зазначили, що від адвокатів дізналися про місцеперебування Януковича – він мешкає у Ростові-на-Дону. Слідчі направляли офіційне звернення до російської влади із проханням підтвердити цю інформацію та затримати екс-президента для екстрадиції в Україну.

У відомстві кажуть, що Росія відмовила у зв'язку з "політичними мотивами звернення". Інші клопотання ГПУ російською владою ще не розглянуті.

Як Україна власноруч дає шанс Януковичу залишитись непокараним

Як Україна власноруч дає шанс Януковичу залишитись непокараним

Нагадаємо, Янукович підозрюється в одержанні хабара у 26 мільйонів гривень, які він отримав у період 2011-2012 років. Вказану суму екс-президент отримав під виглядом авторської винагороди за видані та написані ним у майбутньому книги.

11 серпня, об 11:00 на Януковича чекали у ГПУ для проведення слідчих та процесуальних дій. Офіційний виклик політика-утікача був опублікований в газеті "Урядовий кур'єр" 6 серпня. Адвокат Віталій Сердюк повідомив, що захист Януковича оскаржив рішення ГПУ про заочне досудове розслідування. Янукович на допит не з'явився. 

Екс-президента мають допитати у справі про розтрати державних 200 млн гривень. Якщо підозрюваний проігнорує запрошення на допит, суд буде розглядати справу без його участі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація