Запропонована депутатам база порно та еротики мусить бути знищена – юрист

Запропонована депутатам база порно та еротики мусить бути знищена – юрист

Запропонована депутатам база порно та еротики мусить бути знищена – юрист

Від Нацкомісії з суспільної моралі залишилася пікантна база

У справі ліквідації комісії з питань моралі скандальних питань не менше, ніж у її діяльності.

Запропонований законотворцям спеціальний код до електронного носія, що містить елементи еротики, жорстокості та насильства, котрі збирала Національна комісія з питань захисту моралі, не мав з'являтися взагалі. В цьому впевнені як юристи, так і самі депутати, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Нардепи нині цікавляться не так самою базою, як процесом ліквідації комісії. Її скасували ще рік тому, всі процедури мали закінчити до 27 жовтня 2015 року. Однак навіть у цьому році неіснуючий орган може стати державному бюджету в копієчку. Працівники ліквідаційної комісії зажадали отримати залишок від фінансування Нацкоммору собі в якості премій за роботу. Йдеться, за даними депутатів, про півтора мільона гривень.

Юристи кажуть, що пікантний каталог складався з метою полегшення кваліфікації матеріалів і розрізнень порно та еротики. Однак спроба його поширення – відверто незаконна. Адже комісію вже ліквідовано, а отже, законних підстав для володіння подібною інформацією немає. А її збереження та поширення є злочином.

Як уже повідомлялося, під час ліквідації Нацкомісії з моралі виникла проблема, куди подіти базу матеріалів сексуального характеру. Про це стало відомо з листа голови ліквідаційної комісії, який оприлюднила депутатка БПП Ольга Червакова.

Нагадаємо, що у березні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон, який створює передумови для ліквідації Нацкомісії суспільної моралі. Цей документ депутати схвалили ще 10 лютого.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Депутатам запропонували доступ до каталогу еротики

Депутатам запропонували доступ до каталогу еротики

Повʼязані теми:

Наступна публікація