Заступниця міністра економрозвитку оголосила про відставку: Це був волонтерський проект

Заступниця міністра економрозвитку оголосила про відставку: Це був волонтерський проект

Фото: УНІАН

Клименко подавала заяву одразу після звільнення Абромавичуса.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва Юлія Клименко йде у відставку. Про це чиновниця розповіла в інтерв'ю виданню "Новое время".

"Мій останній робочий день в міністерстві - 7 липня 2016 року. Я прийшла в уряд на запрошення міністра і відразу визначила для себе держслужбу як волонтерський проект на 12 місяців. Минуло 14, тому мій час тут закінчився, буду повертатися в приватний сектор і громадську роботу", - заявила Клименко.

Заступниця міністра подавала заяву про відставку ще коли з міністерства пішов Айварас Абромавичус. Проте залишилась на деякий час, аби завершити всі справи. Клименко каже, що з команди Абромавичуса, які ще продовжують працювати у міністерстві, навряд чи хтось залишиться у відомстві наступного року. Наразі в Мінекономрозвитку залишаються Юлія Ковалів, Максим Нефьодов та Наталія Микольська.

Заступник міністра зазначила, що отримувала зарплату в 9 тис. грн, хоча вважає мінімальним рівнем зарплати для чиновника такого рівню 50-70 тис. грн.

"Коли людина працює по 14 годин на день і має величезну відповідальність, то вона має точно знати чим завтра буде годувати дітей. В іншому випадку, система примушує вас або красти, або піти", - пдісумувала Клименко.

Нагадаємо, 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра.Документів із доказами злочинних дій провладного депутата, каже міністр, вистачає. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація