Заступник голови ГПУ розповів, в якій країні ховається скандальний нардеп Онищенко

Заступник голови ГПУ розповів, в якій країні ховається скандальний нардеп Онищенко

Фото: УНІАН

Правоохоронці готуються оголосити втікача у державний та міжнародний розшук.

Народний депутат Олександр Онищенко, якого підозрюють у причетності до розкрадання українського газу, зараз перебуває на території Росії.

Про це в ефірі 5 каналу розповів заступник генерального прокурора України - спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

"Він досить активно подорожує, але за останньою інформацією перебуває на території країни-агресора", - сказав Холодницький.

За словами керівника САП, після того, як генпрокурор Юрій Луценко підписав підозру Онищенку, відомство Холодницького візьметься за оголошення депутата у розшук: спочатку у державний, а потім – у міжнародний.

"Зараз ми будемо вживати заходів до його офіційного виклику, розуміючи, що його немає на території України, але треба витримати процедуру, щоб потім не було підстав у сторони захисту оскаржувати ті чи інші дії в процесуальному плані. І після виконання відповідних процедур будемо оголошувати його в державний, а потім у міжнародний розшук", - сказав Назар Холодницький.

Нагадаємо, 15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві.

Фігуранти газової схеми завдали державі збитків на 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

Одним з організаторів розкрадання державного газу називають Олександра Онищенка. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення.

5 липня Верховна Рада України зняла недоторканність з нардепа Олександра Онищенка – за це рішення проголосували 275 парламентарів. На цей час Онищенко вже перебував у Австрії та готувався до кінних перегонів, про це він повідомив сам через соцмережі. 

27 липня генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Олександру Онищенку.

Юрій Луценко взяв під контроль справи Віктора Швеця та Олександра Онищенка

Юрій Луценко взяв під контроль справи Віктора Швеця та Олександра Онищенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація