Засуджений українець Клих погодився, щоб його захищала авдокат у справі про чеченську війну

Засуджений українець Клих погодився, щоб його захищала авдокат у справі про чеченську війну

Фото: Facebook/Антон Наумлюк

Адвокати не проти взяти у команду співака Стаса Михайлова.

Адвокат Ілля Новіков у вівторок відвідав засудженого в РФ українця Станіслава Клиха і той погодився, щоб Марина Дубровіна продовжила захищати його на апеляції у Верховному суді 26 жовтня у іншій справі - про участь в чеченській війні, за якою він був засуджений до 20 років.

Про це у своєму Faccebook і Twitter повідомив адвокат Ілля Новіков.

"Я зараз у Грозному, щойно вийшов з СІЗО. Удвох з адвокатом Доккою Іцлаєвим ми відвідували Карпюка та Клиха і кожен з них підписав угоду про єдиний захист. Марина Дубровіна, від якої Клих відмовився у справі про образу суду, буде захищати в Верховному суді і його, і Миколу Карпюка. Ми з Доккою приймаємо на додаток до захисту Миколи захист Стаса (Михайлова - ред", - зауважив Новіков.

Нагадаємо, що раніше засуджений в Росії українець Станіслав Клих, якого судять в Грозному за образу прокурора, несподівано відмовився від адвоката Марини Дубровіної.

Клих заявив на засіданні суду в понеділок, що отримав "двадцять років ні за що через погану роботу адвоката", і сказав, що "хоче собі в захисники співака Стаса Михайлова"

Як відомо, Україна направила Росії близько десяти запитів про екстрадицію Карпюка і Клиха, останній відправили в серпні.

Російська прокуратура вимагала ув'язнити Карпюка на 22,5 року, а Клиха – на 22 роки. 19 травня суд присяжних визнав Карпюка і Клиха винними. Захист українців впевнений, що на присяжних чинився тиск. Мін'юст заявляє, що відразу після вироку почнуть процедуру екстрадиції українців.

Справа Карпюка і Клиха сфабрикована Російським слідчим комітетом і в ній фігурує прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Адвокат Ілля Новіков опублікував нові подробиці, за його словами, - "цій брудній історії". У ній Росія офіційно заявляє, що в 94-му Яценюк носив прізвисько "бойовик Арсен", воював у Чечні проти російських військ з Олександром Музичком, відомим як Сашко Білий, а ще - колишнім керівником львівської організації УНА-УНСО Андрієм Шкілем і, власне, нині підсудними в Чечні українцями - Карпюком та Клихом.

Ув'язнений в Росії Клих відмовився від адвоката і просить у захисники когось із російських поп-зірок

Ув'язнений в Росії Клих відмовився від адвоката і просить у захисники когось із російських поп-зірок

Повʼязані теми:

Наступна публікація