Затриманий у Росії журналіст Сущенко написав Олланду листа про допомогу

Затриманий у Росії журналіст Сущенко написав Олланду листа про допомогу

Затриманий у Росії журналіст Сущенко написав Олланду листа про допомогу

Фото: Facebook/Марк Фейгін

Листа президенту Франції передасть адвокат українського журналіста Фейгін.

Заарештований у Росії український журналіст Роман Сущенко звернувся до президента Франції Франсуа Олланда з проханням про допомогу задля свого звільнення.

Так, Сущенко написав Олланду листа французькою мовою, який заповзявся передати його адвокат Марк Фейгін, передає Укрінформ.

"Роман Сущенко передав мені із СІЗО "Лефортово" свого листа до президента Франції Олланда. Він французькою мовою. Я маю намір передати його до відповідальних осіб французького МЗС для того, щоб це звернення дійшло до президента Олланда", — сказав адвокат.

Додамо, що Роман Сущенко був спеціальним кореспондентом Укрінформу у Парижі.

Згодом Фейгін повідомив, що навідався до МЗС Франції у справі Сущенка.

Нагадаємо, 3 жовтня, з'явилася інформація про арешт Романа Сущенка Лефортовським судом на 2 місяці.  Російські силовики стверджують, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості, які становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави". Проти українця порушили кримінальну справу за статтею про шпигунство, проводять розслідування. Романа Сущенка в СІЗО "Лефортове" виявили члени Громадської спостережної комісії (ГНК) Москви. 47-річний журналіст перебував у камері карантинного відділення.

Журналіст розповів членам ГНК, що на нього чинився психологічний тиск, а слідчий не дозволив подзвонити дружині й повідомити про арешт. ФСБ надала йому державного адвоката. Колишній адвокат звільненої з російського полону нардепа Надії Савченко Марк Фейгін вирішив допомогти Сущенку й стати його захисником.

Раніше вже повідомлялося, що журналіста Романа Сущенка можуть обміняти на затриманого нещодавно в Рівному агента головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація