Жебрівський озвучив два сценарії звільнення Донбасу: санкційний і хорватський

Жебрівський озвучив два сценарії звільнення Донбасу: санкційний і хорватський

Фото: УНІАН

Чиновник також розповів, на який варіант він особисто більше сподівається.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в інтерв'ю журналу "Новое время" озвучив два варіанти звільнення Донбасу від окупантів.

Перший сценарій, за словами очільника області, передбачає посилення санкційного тиску на Росію, яка підтримує бойовиків, а другий - посилення Збройних Сил України та наступ на противника.

"Є два варіанти. Потрібно, щоб міжнародне співтовариство зрозуміло, що це не проблема України, це проблема всього світу. Порушується світовий порядок. Тому збільшення санкцій проти агресора і тиск призведе до того, що Путін змушений буде вивести війська і залишити Україну в спокої", - зазначив він.

"Другий варіант - хорватський. Будувати армію - і років через п'ять відвойовувати військовим шляхом", - сказав Жебрівський.

При цьому чиновник наголосив, що сподівається на перший сценарій. "Тому що найстрашніше на війні - ховати своїх побратимів", - додав він.

Як повідомлялося раніше, заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука зауважив, що в України немає стратегії повернення Донбасу. За його словами, він став учасником групи, яка займатиметься саме розробкою "стратегічних рішень". Зокрема, він бачить три шляхи розвитку подій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація