Журналісти дізналися, хто заповнював документи "чорної каси" регіоналів

Журналісти дізналися, хто заповнював документи "чорної каси" регіоналів

Фото: УНІАН

За інформацією ЗМІ, він вже покинув країну. 

Інформацію в документи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів вносив Євген Калюжний – брат екс-депутата ВР Віталія Калюжного.

Про це пише DT.UA з посиланням на власні джерела.

Згідно з інформацією журналістів, імовірний фігурант справи "чорної бухгалтерії" покинув Україну.

"Одразу кілька "донорів" партійної каси ПР підтвердили DT.UA, що інформацію про виплати вносив до ч/б Євген Калюжний, брат колишнього депутата від Опозиційного блоку Віталія Калюжного. Але натепер громадянин, який власною рукою заповнював принаймні частину документів "чорної бухгалтерії", залишив межі країни", – наголошуються у повідомленні. 

Зазначається, що редакція видання надіслала до НАБУ і САП запити стосовно долі Калюжного, його ймовірних допитів та відповідальності силовиків за те, що вказаний громадянин утік з України. І отримала у відповідь, що Калюжному досі не оголошено про підозру в жодному з кримінальних проваджень.

Нагадаємо, народний депутат Сергій Лещенко 31 травня оприлюднив частину "чорної бухгалтерії" ПР. За підсумками аналізу цих документів депутат повідомив, що за перше півріччя 2012 року на Партію регіонів було витрачено близько $ 66 млн. Зокрема, у документах знайшли підтвердження фінансування Антимайдану.  

Та найбільш резонансним відкриттям стала присутність в амбарній книзі регіоналів Пола Манафорта, екс-керівника кампанії новообраного президента США Дональда Трампа. Після скандалу Трамп відсторонив політтехнолога від керівництва своїм штабом. Пізніше той звільнився.

29 вересня МВС повідомило про ще кілька виявлених листів оригіналів "чорної бухгалтерії Партії Регіонів". Аваков пообіцяв передати їх до НАБУ

Своєю чергою, 6 жовтня в НАБУ допитали Авакова. Приводом для допиту стали сторінки бухгалтерії ПР. 

Справу "чорної бухгалтерії" Партії регіонів продовжує розслідувати антикорупційна прокуратура

Справу "чорної бухгалтерії" Партії регіонів продовжує розслідувати антикорупційна прокуратура

Повʼязані теми:

Наступна публікація