Журналісти дізналися, як затяті лобісти Тимошенко "викачують" сотні мільйонів із "віджатих" комбінатів Фірташа

Журналісти дізналися, як затяті лобісти Тимошенко "викачують" сотні мільйонів із "віджатих" комбінатів Фірташа

Затяті лобісти Тимошенко "викачують" сотні мільйонів із "віджатих" комбінатів Фірташа / Фото: hsv.de

Лобістів колишнього прем'єра проплачують через хитру схему із купою фірм та держпідприємства. 

Послуги лобістів Юлії Тимошенко оплачувались із рахунків компанії "Wargrave Trading LLP", яка є однією із ланок у ланцюжку засновників ТОВ "Юнітрас Оператор", що цього річ отримало підряди на перевезення вантажів держпідприємства "Об'єднана гірничо-хімічна компанія". Декілька комбінатів, які входять в його склад, належали колись Дмитру Фірташу.

Про це з посиланням на повідомлення нардепа від БПП Сергія Лещенка у Facebook пишуть "Наші гроші". 

Лещенко оприлюднив перелік з шести компаній, які проплачували лобістів Тимошенко за останні роки: Trident Foundation, Britico Product S.R.O., Shelderton Investment, Interamex, Restort Group Ltd, Alpha Tech Inc., Wargrave Trading LLP.

"Деякі з них вже фігурували у повідомленнях про їх причетність до фінансування діяльності Юлії Тимошенко. Загалом, починаючи з 2012 року, за лобізм інтересів Юлії Тимошенко на адресу американської лобістської компанії "Wiley Rein LLP" від різноманітних осіб та фірм, в тому числі офшорних, було переказано 1,15 мільйони доларів. "Wargrave Trading LLP" фігурує як фірма, що двічі здійснювала перекази в інтересах Тимошенко під час Майдану. У листопаді 2013 року компанія перерахувала тис, у грудні того ж року ще тис.", - зазначено у повідомленні.

Фото: Facebоok/Сергій Лещенко

При цьому "Wargrave Trading LLP" є елементом схеми заснування ТОВ "Юнітранс Оператор".

"Ця  компанія у 2015 році виграла тендери на 342,55 млн грн. "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" на перевезення залізницею вантажів "Іршанського гірничо-збагачувального комбінату" та "Вільногірського гірничо-металургійного комбінату".  У держреєстрі вказані засновник "Юнітранс Оператору" – латвійські компанії "Куміліте Інтернаціонал Шпедіціон" і "РВ Транс", а також "Стіл Продактс Лімітед" (Сполучене королівство)", - зазначає ЗМІ.

"Пов'язана з Тимошенко фірма "Wargrave Trading LLP" (Cполучене королівство) є співзасновником "РВ трансу". Номінальними власниками тимошенківської компанії є офшори "Krontex Services Ltd" (Беліз) і "Nostrex Services Ltd" (Домініканська республіка). У держреєстрі юросіб бенефіціари цих фірм не розкриті", - йдеться у повідомленні.

Зауважимр, у 2014 році держава повернула Іршанський та Вільногірський комбінати з оренди групою Дмитра Фірташа і передала держпідприємству "Об'єднана гірничо-хімічна компанія". 

Нагадаємо, 12 березня 2014 року поліція Австрії заарештувала Фірташа у Відні у зв'язку з розслідуванням ФБР справи про корупцію індійських чиновників, у якій нібито замішаний і Фірташ.

21 березня 2014 австрійський суд звільнив Фірташа під заставу 125 млн євро. Однак суд відхилив запит США на екстрадицію Фірташа, бо вважає його політично мотивованим.

Повʼязані теми:

Наступна публікація