Журналісти порахували, на скільки може збагатитися держскарбниця з порушників-водіїв депутатів

Журналісти порахували, на скільки може збагатитися держскарбниця з порушників-водіїв депутатів

Фото: Reuters

Народні депутати та міністри активно порушують ПДР під носом у патрульних.

У день обрання нового Кабміну поліцейські під Радою нагадували водіям депутатів правила дорожнього руху.

Як розповів програмі Гроші лейтенант поліції Андрій Печера, здебільшого порушники адекватно реагують на зауваження патрульних.

Депутати та їхні водії не дотримуються щонайменше трьох ПДР: зупиняються, де "зупинка заборонена", з легкістю паркуються на пішохідному переході та на Т-подібному перехресті.

Перший порушник, якого помічають журналісти, - Сторожук Дмитро. Джип, що привіз його, з легкістю порушує ПДР. Член комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя від "Народного фронту" хоч і явно порушив, але свою провину визнавати не хоче.

Слідом за ним порушує і автівка депутата від БПП Сергія Алєксєєва. Вмикаючи аварійку, виходить із позашляховика і сам заступник голови комітету з питань правової політики та правосуддя.

Як народні депутати порушують закони

Як народні депутати порушують закони

Не бачить нічого поганого в порушенні правил і депутатка від "Народного фронту" Войцеховська, вона приїхала на незадекларованій Тойоті Камрі.

На пішохідному ставить під загрозу життя людей і водій члена комітету промислової політики та підприємництва пані Кужель.

Загалом по периметру Верховної Ради понад 15 патрульних постійно відганяють порушників, не помічаючи під носом депутатів, які один за одним нехтують ПДР.

Активність правоохоронців заради безпеки президента, який має прибути до Ради.  Супровід президента згодом також порушує. Без увімкнених спецсигналів припаркується на зупинці громадського транспорту, ще й під знаком - "зупинка заборонена".

До державної скарбнички мала б заплатити штраф і людина, яка привезла Тетяну Донець на чорному Мерседесі.  Зайнявши цілу смугу, з елітного позашляховика виходить екс-прем'єр міністр Криму Сергій Куніцин.

Наступного дня поліцейських удвічі менше, водіям уже навіть зауважень не роблять - смуга під Верховною Радою і тротуари перетворюються на парковку для автівок.

За давньою депутатською звичкою, не проти порушень правил дорожнього руху і новоспечені міністри: наприклад, Остап Семерак та Лілія Гриневич.

А тим часом, тільки з порушників-водіїв депутатів державна скарбничка могла б збагачуватися кожного пленарного тижня десь на 68 тисяч гривень. 

Програма Гроші помітила щонайменше два місця, де депутати можуть без порушень залишити свої автівки, - це підземний паркінг у будинку комітетів та чимала стоянка позаду будинку комітетів.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація