Журналістка повідомила про виклик на допит СБУ після матеріалу про "медіа-імперію" Порошенка

Журналістка повідомила про виклик на допит СБУ після матеріалу про "медіа-імперію" Порошенка

У силовому відомстві отримати коментарі щодо виклику не вдалося.   

Журналістку Світлану Крюкову викликали на допит до Служби безпеки України після публікацію матеріалу про нібито зірвану угоду з купівлі телеканалу "112"  президентом Петром Порошенком.

Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook. 

За словами Крюкової, причини виклику їй не навели.

"Подзвонили і запитали, коли і де можна вручити повістку на допит. Орієнтовно - в середу", - наводить її слова "Страна.ua", яка опублікувала матеріал про майбутню "медіа-імперію" Порошенка.

ТСН.ua звертався за кометарями до прес-центру СБУ щодо інформації про виклик на допит, однак на момент написання статті  у відомстві не відповідали на телефонні дзвінки та повідомлення. 

У самому матеріалі Крюкової йшлося про провалену угоду з придбання  телеканалу "112 Україна", посередником в якій виступав депутат-утікач Олександр Онищенко. За словами парламентаря, президент просив "купити для нього телеканал" у травні 2015 року. У тексті йшлося, що Порошенко запропонував підписати меморандум - угоду про наміри, що припускає пом'якшення інформаційної політики каналу по відношенню до президента - в обмін на допомогу в переоформлення ліцензій телеканалу і зняття з нього санкцій Нацради з телебачення і радіомовлення.

Онищенко стверджував, що в переговорному процесі брав участь інвестиційний банкір Макар Пасенюк,  який займався передачею частки президента Порошенка у "Roshen" у "сліпий траст".

Пасенюка нібито підрядила Адміністрація президента, а банкір запропонував оформляти всі документи на офшорну компанію Prime Asset Partners Limited, яка фігурувала в Панамському скандалі.

Пасенюк, своєю чергою, повідомив "Українські правді", що дійсно розмовляв із Онищенком про купівлю "112", однак парламентар стверджував, що хоче придбати канал у власних інтересах.

"Я дійсно в травні 2015 року декілька разів зустрічався з Олександром Онищенком з його ініціативи, оскільки, з його ж слів, він планував у своїх інтересах купити "112 канал", і звернувся до мене, як інвестиційного банкіра, з пропозицією провести оцінку активу і структурувати потенційну угоду з придбання активу", - заявив Пасенюк.

Він додав, що на зустріч між потенційним покупцем Онищенко та Андрієм Подщипковим (власник "112-го каналу") з'ясувалося, що Подщипков передумав продавати актив.

"Відповідно, потреба в послугах інвестиційного банку для цілей такої угоди відпала сама по собі", - додав Пасенюк.

Заяву про те, що він нібито пропонував оформляти все на офшорну компанію він назвав "дурістю та брехнею". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація