Журналісту Сущенку висунуть офіційні обвинувачення у закритому режимі

Журналісту Сущенку висунуть офіційні обвинувачення у закритому режимі

Фото: Reuters

Попередньо відомо, що полоненого звинуватять у шпигунстві.

Сьогодні, 7 жовтня, українському журналісту Роману Сущенку, якого схопили російські спецслужби, винесуть офіційні обвинувачення.

Як повідомив журналіст УНІАНу Роман Цимбалюк із місця подій, офіційні обвинувачення висунуть у слідчому управлінні ФСБ, яке розташоване на території СІЗО Лефортове, де власне й утримують Сущенка.

Засідання відбудуться у закритому режимі, оскільки російська влада стверджує, що у справі є державна таємниця.

Адвокат Марк Фейгін, який два дні поспіль не міг потрапити до свого підзахисного, зустрінеться з ним сьогодні. Захисник рекомендуватиме не давати показів слідчим, поки не буде випрацьовано лінію захисту полоненого.

З українським консулом Сущенку досі не дали зустрітись. Попередньо повідомлялось, що журналіста звинуватять у шпигунстві.

Напередодні у прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" Марк Фейгін висловив побоювання, що російська влада використовуватиме Сущенка у власних маніпуляціях та затягуватиме процес. Справа може перетворитись на "Савченко-2".

Росія може використовувати Сущенка так само, як раніше Савченко – Фейгін

Росія може використовувати Сущенка так само, як раніше Савченко – Фейгін

Нагадаємо, у понеділок, 3 жовтня, з'явилася інформація про арешт Романа Сущенка Лефортовським судом на 2 місяці.  Російські силовики стверджують, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості, які становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави". Проти українця порушили кримінальну справу за статтею про шпигунство, проводять розслідування. Романа Сущенка в СІЗО "Лефортово" виявили члени Громадської спостережної комісії (ОНК) Москви. 47-річний журналіст перебував у камері карантинного відділення.

Журналіст розповів членам ОНК, що на нього чинився психологічний тиск, а слідчий не дозволив подзвонити дружині й повідомити про арешт. ФСБ надала йому державного адвоката. Колишній адвокат звільненої з російського полону нардепа Надії Савченко Марк Фейгін вирішив допомогти Сущенку й стати його захисником. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація