Жванію і Пашинського допитали в Антикорупційному бюро

Жванію і Пашинського допитали в Антикорупційному бюро

Жванію допитали у справах проти Миколи Мартиненка. / Фото: УНІАН

Пашинський сам звернувся до НАБУ з проханням перевірити його.

Національне антикорупційне бюро допитало екс-депутата Верховної Ради Давида Жванію та нардепа Сергія Пашинського.

Про це повідомляє 5 канал.

Жванію допитали в якості свідка по справах його бізнес-партнера Миколи Мартиненка.

"Викликали у зв'язку з двома кримінальними провадженнями. Щодо компанії "Шкода" на постачання обладнання. І друга - по гірничо-збагачувальному комбінату урановому", - розповів екс-депутат.

Пашинський же сам звернувся до НАБУ з проханням перевірити звинувачення на його адресу у спробі рейдерського захоплення компанії "Житомирські ласощі".

"14 грудня звернувся в Антикорупційне бюро з проханням порушити кримінальну справу. Додав всі ці документи, які там, до речі, журналісти мені передали. І попросив об'єктивно всебічно це розслідувати. Вчора мені зателефонував детектив і запросив сьогодні прибути на допит", - повідомив депутат.

Нагадаємо, 11 січня екс-нардеп Микола Мартиненко знову не з'явився на допит до Національного антикорупційного бюро.

Раніше Верховна Рада ухвалила рішення Мартиненка про складання депутатського мандату після гучних звинувачень в одержанні хабаря в розмірі 30 млн швейцарських франків.

Раніше прокуратура Швейцарії підтвердила інформацію про кримінальне розслідування у справі. За словами прес-секретаря генпрокурора Швейцарії Анне Вегелін, запити про надання правової допомоги були направлені до України та Чехії.

Журналісти швейцарської газети SonntagsZeitung з'ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. Там керівництво фінустанови помітило підозрілі транзакції та поскаржилося правоохоронцям.

Конфлікт щодо Житомирської кондитерської фабрики триває з 23 листопада 2015 року, коли Тернопільський окружний адміністративний суд повернув Житомирську кондитерську фабрику у власність ЗАТ "Житомирські ласощі". Через кілька днів керівництво ТДВ "ЖЛ" зробило офіційну заяву про те, що готується спроба рейдерського захоплення фабрики.

Президент компанії Ігор Бойко звинуватив у рейдерстві депутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського і його компаньйона Сергія Тищенка. Сам Пашинський заперечує звинувачення на свою адресу.

31 грудня "тітушки", які виступають на боці одного з власників, захопили фабрику і почали трощити її обладнання. На території фабрики пребувають правоохоронці, але, за свідченнями ЗМІ, вони не перешкоджали "тітушкам". 3 січня працівники підприємства намагалися дістатися своїх робочих місць і тоді між ними та молодиками у балаклавах зчинилася бійка, під час якої дісталося і журналістам.

Вночі 5 січня на території фабрики "Житомирські ласощі" виникла масова бійка з пострілами за участю більше 130 "тітушок", після чого фабрику взяла під свій контроль нацполіція

 

Миколу Мартиненка чекає доля радикала Мосійчука, якщо його вина в отриманні хабаря буде доведена

Миколу Мартиненка чекає доля радикала Мосійчука, якщо його вина в отриманні хабаря буде доведена

Повʼязані теми:

Наступна публікація