ЗМІ дізналися про умови, які висував Абромавичус під час таємної розмови

ЗМІ дізналися про умови, які висував Абромавичус під час таємної розмови

На засіданні Кабміну Абромавичус виглядав розгубленим і розбалансованим / Фото: УНІАН

У вузькому колі міністр розповів, що незадоволений зарплатою його команди.

Учора, 4 лютого перед засіданням Кабміну міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус назвав умови, за яких міг би повернутися на посаду міністра.

Про це йдеться у матеріалі видання "Українська правда" "Повернення Кабміну. Що відбувалося за лаштунками гучних заяв міністрів", опублікованому сьогодні, 5 лютого.

 

Співрозмовники видання, зазначають, що Абромавичус виглядав розгубленим і розбалансованим на зустрічі.

"Абромавичус сказав, що міг би повернутися, якби змінилися кардинальні речі. Приміром щоб звільнили генпрокурора Віктора Шокіна. Ми здивувалися. Де ми, а де Шокін? При чому тут Шокін? Він далі говорить: а чому б прем'єру не подати у відставку? Ми запитали: а хто тоді прем'єр? Він говорить - може Наталія Яресько. Вона в шоці, інші сміються. Далі він пропонував звільнити голову ДФС Романа Насірова", - розповіло джерело видання.

"Повний сумбур і потік свідомості", – переказує зміст один із учасників. За його словами, йшлося також про те, щоб Ігор Кононенко склав мандат.

"Ми сиділи у вузькому колі і питали у Айвараса: скажи реальні причини, що тобі заважає, чого ти добиваєшся? Єдине, що ми внятне почули: мені і моїй команді дуже мало платять ну і ще як приклад втручання АП в його роботу, що мовляв Данилюк (з АП - ред.) збирає в себе наради по "Нафтогазу", а це не його компетенція, а Айвараса. Ну дитячий садок, короче, їй-богу...", – зазначив інший міністр, учасник зустрічі. 

Видання пише, що розмова тривала три години – з четвертої до сьомої вечора.

"Врешті-решт міністрам набридло вмовляти Абромавичуса і робити заяву вирішили без нього. Із сьомої до восьмої години вечора в кабінеті Яценюка міністри погоджували алгоритм дій – хто за ким виступає, і на чому робить акценти у заяві",- йдеться у матеріалі.

3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду.

Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра.

Слідом за главою відомства Айварасом Абромавичусом у відставку пішли і його заступники - Максим Нефьодов, Юлія Ковалів, Юлія Клименко.

Також залишила пост Торгового представника України Наталія Микольська.

Айвараса Абромавичуса чекають в національному антикорупційному бюро

Айвараса Абромавичуса чекають в національному антикорупційному бюро

Повʼязані теми:

Наступна публікація