ЗМІ дізналися, коли Савченко вирушить до Страсбурга як делегат ПАРЄ

ЗМІ дізналися, коли Савченко вирушить до Страсбурга як делегат ПАРЄ

Надія Савченко / Фото: Reuters

Вона входить до складу комітету асамблеї з питань міграції.

Українська льотчиця і депутат від "Батьківщини" Надія Савченко візьме участь у червневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), яка розпочнеться 20 червня у Страсбурзі.

 

Про це виданню DW повідомила доповідачка ПАРЄ з українського питання Крістіна Зелєнкова, яка є автором доповіді "Політичні наслідки кризи в Україні", котра буде представлена в асамблеї під час червневої сесії.

"Хоча в мене ще немає офіційно підтвердженої інформації, але, за моїми даними, Надія Савченко приїде на сесію", - сказала Зелєнкова.

Народний депутат від партії "Батьківщина" Надія Савченко є членом української делегації в ПАРЄ і входить до складу комітету асамблеї з питань міграції. Досі її на сесіях ПАРЄ заміняв позафракційний депутат Борислав Береза.

Зелєнкова також зазначила, що прихильники Росії в асамблеї спробують використати звільнення Савченко як аргумент на користь російської влади й намагатимуться послабити санкції ПАРЄ проти делегації РФ. "Проте ми будемо наполягати на тому, що санкції на Москву були накладені не через незаконне ув'язнення Надії, а через анексію Криму", - сказала Зелєнкова.

Джерела видання у секретаріат ПАРЄ зауважують, що ще занадто рано говорити, що може вплинути на рішення депутатів асамблеї щодо повноважень російської делегації. "Проте, як на мене, вирішальним у цьому питанні буде участь моніторингової місії ПАРЄ на виборах до Держдуми цієї осені, а не звільнення Савченко", - наголосив співрозмовник.

Нагадаємо, що українську льотчицю Надію Савченко після 708 днів полону повернули на Батьківщину.

Президентський борт приземлився в аеропорту "Бориспіль" 25 травня вдень. Колишню бранку РФ, яка вийшла з літака босоніж, зустрічав натовп журналістів та політики.

Зокрема, з величезним букетом, від якого Савченко відмовилася, прибула Юлія Тимошенко.

До слова, родичам льотчиці – її сестрі та матері – ніхто не повідомив точного часу прибуття Надії. Вони були вимушені їхати до летовища своїм ходом.

Після зустрічі із журналістами та гнівної промови на адресу нетактовних працівників пера, Савченко поїхала до Адміністрації Президента.

Там льотчиця подякувала військовим та українцям за те, що повернулася. Крім того, вона вибачилася перед побратимами за те, що досі жива.

Повʼязані теми:

Наступна публікація