ЗМІ назвали ім'я головного свідка у справі Єфремова

ЗМІ назвали ім'я головного свідка у справі Єфремова

ЗМІ назвали ім'я головного свідка у справі Єфремова

Генпрокуратура запропонувала випустити Цукура з СІЗО в обмін на прямі свідчення проти Єфремова.

Свідком, чиї показання лягли в основу нового кримінального провадження проти екс-регіонала Олександра Єфремова, став заступник командира добровольчої роти "Торнадо", уродженець Луганщини Микола Цукур, який п'ятий місяць поспіль утримується в київському Лук'янівському СІЗО.

Про це пише "Гордон".

Військова прокуратура затримала бійця 10 березня 2016 року в рамках справи "Торнадо" і висунула проти нього звинувачення за трьома статтями: участь у злочинній організації, перевищення влади або службових повноважень, незаконне заволодіння транспортним засобом.

На початку липня до нього в СІЗО прийшов слідчий Генпрокуратури уточнити подробиці про Єфремова і його подільників, про їх роль у подіях в Луганську взимку–навесні 2014, свідком яких був Цукур.

Він додав, що Генпрокуратура запропонувала випустити його з СІЗО в обмін на прямі свідчення проти Єфремова. Він дав показання, але з СІЗО відмовився виходити, щоб не дати приводу адвокатам Єфремова цим скористатися.

І хоча Генпрокуратура пропонувала захист Цукуру і його сім'ї, він відмовився. Також він відмовився від зустрічі з генпрокурором Юрієм Луценко.

Як відомо, Єфремова затримали в аеропорту "Бориспіль", коли він намагався вилетіти до Відня. Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а саме – у причетності до створення так званої "ЛНР". Зазначається, що екс-регіоналу ще можуть пред'явити звинувачення у фінансуванні тероризму.

Підозру Єфремову вручили в неділю, 31 липня. Адвокати затриманого стверджують, що вона складена неправильно.

Зазначимо, що Єфремова вже затримували двічі – за висловлювання в Раді, які, за версією слідства, мали ознаки сепаратизму і за участь у прийнятті "драконівських законів".

Олександру Єфремову оголошено про підозру

Олександру Єфремову оголошено про підозру

Повʼязані теми:

Наступна публікація