ЗМІ назвали ім'я нардепа, якого хотіли вбити завербовані агенти ФСБ Росії

ЗМІ назвали ім'я нардепа, якого хотіли вбити завербовані агенти ФСБ Росії

Фото: УНІАН

Нападники планували підірвати автомобіль парламентаря.

Народним депутатом, проти якого агенти ФСБ Росії готували замах на вбивство, ніби є Антон Геращенко.

Про це стверджує "Цензор.НЕТ" із посиланням на власні джерела.

Вбивство мали скоїти двоє громадян України, які раніше відбували ув'язнення в окупованому Криму і яких звільнили достроково. 

Один із них був раніше тричі судимий за кримінальними статтями. Свої дії вони координували зі своїм керівником, колишнім громадянином України, російським найманцем, який проживає зараз у Бєлгороді.

Антон Геращенко / Фото: Право на владу

Раніше СБУ оприлюднила відеодокази планування замаху на нардепа, яке готувалося і контролювалася ФСБ з території Росії. Нападники мали підірвати авто нардепа. Ще одним, запасним, варіантом було підірвати авто на маршруті його руху. Повідомляється, що були відпрацьовані шляхи швидкого відходу з місця вчинення злочину і втечі до Росії.

Однак в результаті спецоперації у п'ятницю ввечері, 20 січня, зловмисники були затримані з приведеним у готовність саморобним вибуховим пристроєм поблизу житла нардепа.

За словами голови СБУ Василя Грицака, обидва зловмисники прибули до України 14 грудня. Спочатку вони прибули до Харкова, де перебували 5 днів, а потім приїхали до Києва і протягом тижня проводили розвідку. Зокрема, вони вивчали маршрути пересування депутата, автомобілів, на яких він їздить, стежили за місцями роботи, проживання, місцями його ймовірної появи.

Основний мотив замаху на Геращенка, за даними "Цензор.НЕТ", - спроба усунути відомого політика, який є одним із творців основної української й міжнародній бази даних щодо розшуку терористів "Миротворець", а також відомий відкритими антиросійськими поглядами, є медійною фігурою.

Офіційного підтвердження, що замах готувався саме на Геращенка, поки що немає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація