ЗМІ оприлюднили результати екзит-полу доленосного для України референдуму у Нідерландах

ЗМІ оприлюднили результати екзит-полу доленосного для України референдуму у Нідерландах

Фото: УНІАН

Проти угоди про асоціацію проголосувало 64% виборців.

Сьогодні, 6 квітня, нідерландські ЗМІ оприлюднили попередні результати опитування виборців щодо їх голосування на референдумі щодо асоціації України з ЄС.

Результати були оприлюднені в ефірі телеканалу NOS.

За даними Exit-poll, ратифікацію угоди з Україною підтримали 36% виборців.

Проти угоди про асоціацію проголосувало 64% виборців.

Зазначимо, що явка перевищила законодавчий поріг у 30%.  Явка на референдумі в Нідерландах з урахуванням останнього періоду голосування склала 32%.

Нагадаємо, вранці до однієї з дільниць, де перебував кореспондент ТСН, прийшло близько 10 людей. Працівники дільниці кажуть, що така неактивність дуже нетипова для нідерландських виборів, коли люди перед роботою заходять віддати свій голос. До того ж, у будівлі розміщені одразу дві виборчі дільниці, а навколо – чимало житлових будинків

В той же час, керівник МЗС Нідерландів Берт Кундерс в ексклюзивному коментарі ТСН заявив, що Угода про асоціацію є важливим документом про економічну співпрацю, від якої виграють обидві сторони.

За його словами, асоціація між Україною та ЄС відкриє можливість працювати на реформи та економічне процвітання.

Втім, остаточні результати референдуму будуть відомі лише через тиждень. У вівторок, 12 квітня, після оголошення офіційних результатів, про свою позицію заявить голландський уряд. Адже референдум не має прямої дії, він носить лише консультативний характер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація