ЗМІ опублікували лист Міноборони Росії з погрозами збивати українські ракети поблизу Криму

ЗМІ опублікували лист Міноборони Росії з погрозами збивати українські ракети поблизу Криму

Фото: УНІАН

Росія заявляє, що може завдати удару по українській території.

З'явилося підтвердження погроз Міністерства оборони Росії, адресованих українському оборонному відомству через ракетні навчання поблизу Криму.

Текст листа, адресований військовому аташе при посольстві України в РФ, опублікувала "Українська правда".

У документі йдеться, що сили протиповітряної оборони Збройних сил РФ збиватимуть українські ракети, якщо вони з'являться над акваторією Чорного моря західніше узбережжя Кримського півострова.

Наголошується, що якщо ракети створять загрозу російським об'єктам на суші, у морі чи у повітрі, то будуть завдані удари для знищення засобів їх пуску.

Фото: Українська правда

Нагадаємо, 25 листопада Федеральне агентство повітряного транспорту РФ (Росавіація) повідомило про наміри української сторони провести ракетні стрільби в повітряному просторі над окупованим Сімферополем. Росавіація зазначила, що Україна в односторонньому порядку ухвалила рішення про проведення стрільб, і назвала район над окупованим півостровом "суверенною повітряним простором РФ".

Пізніше в українських Збройних силах уточнили, що в період з 1 по 2 грудня у південній частині України пройдуть науково-дослідні змагання Повітряних Сил ЗСУ. Силовики відзначили, що стрільби будуть здійснюватися відповідно до норм міжнародного права. 

Раніше з Росії повідомили, що вважають ці заходи небезпечними і такими, що порушують кордони РФ по морю. Одночасно з цим стало відомо, що до Криму завезено потужні ракетні комплекси С-300. Росіяни пригрозили, що в разі проведення навчань можуть завдати ударів по Україні – збивати ракети та атакувати пускові установки на території Херсонської області. В українському РНБО погрози застосування Кремлем зброї називають "спробою переведення в активну фазу гібридної війни, яку Росія веде протягом трьох останніх років". Вітчизняні військові запевняють, що стрільби відбудуться, незалежно від істеричних заяв росіян.

Росіяни погрожують завдати ракетного удару по Україні

Росіяни погрожують завдати ракетного удару по Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація