Змін до Конституції немає на порядку денному Ради - нардеп

Змін до Конституції немає на порядку денному  Ради - нардеп

Нардепи поки не розглядатимуть зміни до Основного Закону / Фото: УНІАН

Президент має озвучити позиції щодо терміну ухвалення змін, вважає народний обранець. 

Наразі у порядку денному Верховної Ради немає законопроекту щодо змін до Конституції в частині децентралізації.

Про це заявив народний депутат та перший заступник глави регламентного комітету парламенту Павло Пинзеник. 

"Конституції немає в порядку денному... І не буде скоріш за все. Є ж подання (до КС – Ред.), я принаймні його бачив. В порядку денному засідання, яке ми будемо обговорювати, проекту змін до Конституції немає", -  цитує "Українська правда" слова народного обранця від "Народного фронту". 

Пинзеник додав, що депутати від його фракції чекають, коли президент Петро Порошенко озвучить свою позицію щодо термінів прийняття змін до Конституції.

Нагадаємо, 20 січня, Конституційний суд отримав подання 51 народного депутата щодо офіційного тлумачення положення статті 155 Конституції щодо "наступної чергової сесії Верховної Ради", аби визначити кінцевий строк прийняття змін до основного закону щодо децентралізації.

19 січня заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко заявив, що законопроект про зміни до Конституції щодо децентралізації збираються внести до порядку денного Верховної Ради наступного тижня. Водночас, лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив про те, що Верховна Рада не буде розглядати зміни до Конституції найближчими днями. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація