Зустріч "Нормандської четвірки" в Мюнхені може не відбутися

Зустріч "Нормандської четвірки" в Мюнхені може не відбутися

"Нормандська четвірка" в Мюнхені може не зібратися / Фото: Reuters

Анонсовану раніше главою МЗС України зустріч більше ніхто не підтвердив.

На 52-у Мюнхенську конференцію з питань безпеки з'їхалися 30 лідерів держав і 70 міністрів зі всього світу. Захід зацікавив урядовців, відповідальних за міжнародні справи та оборону, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Основні теми для обговорення – міграційна криза в ЄС і війна в Сирії. Ясна річ, не оминуть і конфлікт на Донбасі. Однак українська теми не очікується провідною.

На полях конференції заплановані переговори з російськими посадовцями. До Німеччини прилетів прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

"Поки що Росія цілить по опозиційним групам, а не по бойовикам угруповання "Ісламська держава". Щоденні удари російських літаків проти різних сирійських груп фактично нівелюють усі спроби дійти мирного рішення на переговорах", - пояснив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Аби Кремль не обміняв поступки в Сирії на Україну, в Мюнхен полетів президент Петро Порошенко. Він візьме участь у президентських дебатах та зустрінеться з провідними політиками світу в двосторонньому форматі. Зокрема заплановані зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі, головою європейської дипломатії Федерікою Могеріні та генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Можлива зустріч міністрів закордонних справ "нормандського формату" в Мюнхені поки що не підтверджена.

Як повідомлялося, в суботу на конференції в Мюнхені Медведєв виступить перед Порошенком.

Кореспондент ТСН Наталія Фібріг

Війна в Сирії та проблема біженців стали головними темами 52 Мюнхенської конференції

Війна в Сирії та проблема біженців стали головними темами 52 Мюнхенської конференції

Повʼязані теми:

Наступна публікація