Помідор збереже серце і нерви

Корисно випивати стакан томатного соку перед їжею - це запобігає переїданню. (Фото: tell-online.de)© Архів
Помідори – добре джерело фолієвої кислоти, яка необхідна для роботи серця і нервової системи.

Улюблений овоч помідор, з біологічної точки зору, є фруктом. Хоча помідор, в порівнянні з іншими овочами, не такий багатий поживними речовинами, в ньому багато вітаміну С і лікопену.

Лікопен – найпотужніший антиоксидант, що знижує ризик раку передміхурової залози, і, мабуть, інших видів раку. Він міститься також в інших яскраво забарвлених овочах і фруктах. 

За даними деяких досліджень, люди, які отримують із їжею на роботі багато лікопену, рідше хворіють на рак молочних залоз, матки, легенів. У зрілих томатах лікопену більше, ніж в недостиглих. Після кулінарної обробки речовина краще засвоюється, тому приготовані помідори корисніші, ніж сирі.

Помідори – добре джерело фолієвої кислоти, яка необхідна для роботи серця і нервової системи. У помідорі середнього розміру міститься всього 30 калорій, малесенька кількість жиру, зовсім немає холестерину, а натрій і калій містяться в сприятливому співвідношенні.

На роботі дуже корисно випивати стакан томатного соку перед їжею. Це знижує апетит і запобігає переїданню.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами УНІАН / ОГ
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції