120 мільйонів доларів знадобиться на відновлення зруйнованих ураганом "Метью" регіонів - ООН

120 мільйонів доларів знадобиться на відновлення зруйнованих ураганом "Метью" регіонів - ООН

Фото: Reuters

Через брак чистої води південні регіони охопила епідемія холери.

На Гаїті постраждали від урагану "Метью" тисяча людей, допомоги потребує півтора мільйони мешканців, заявив Пан Гі Мун, йдеться в ТСН.12.00.

З Карибського регіону буревій перемістився до узбережжя Сполучених Штатів. Там загинули вже 20 людей. П'ятеро – зникли безвісти. В Південній Кароліні кілька міст опинилися під водою. Майже два мільйони американців залишилися без світла.

Рятувальні операції зараз відбуваються у десятках американських міст. Затоплені будинки та машини стали пастками для тисяч американців.

Наразі жертвами стихії стали два десятки американців, утім, чиновники певні - страшні цифри можуть зрости, адже кілька людей все ще вважаються зниклими безвісти. І просять громадян бути обережними, бо рівень води найближчими днями лише виросте, з берегів можуть вийти переповнені річки.

На Карибах, якими "Метью" вирував майже тиждень, ситуація набагато гірша. Найсильніше - стихія вдарила по Гаїті. У найбіднішій країні регіону загинула тисяча людей, без домівок - залишилися десятки тисяч. Через брак чистої води південні регіони охопила епідемія холери.

"У мене тут п'ятеро. І я не маю жодного цента, аби купити ліки. У них лихоманка, а у мене немає грошей на те, аби піти до лікарні і придбати сироватку", - каже постраждалий.

Допомогу для постраждалого регіону хочуть зібрати в ООН. Там уже підрахували, аби подолати наслідки негоди, потрібно 119 мільйонів доларів. Їх витратять на їжу, чисту питну воду та тимчасове житло для жертв урагану Метью.

"Щонайменше мільйон чотириста тисяч людей наразі потребують допомоги. Деякі міста і села фактично стерті з лиця землі. Принаймні, триста шкіл пошкоджено. Ці цифри зростають", - каже очільник ООН.

Сам "Метью" наразі не зупинився, вже слабка стихія ще завдасть клопоту канадцям, за прогнозами синоптиків, на них чекають зливи та сильний вітер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація