200 тисячам сирійців загрожує голодна смерть – ООН

200 тисячам сирійців загрожує голодна смерть – ООН

Фото: Reuters

Бойовики "Ісламської держави" взяли в заручники понад 400 осіб після масового вбивства

Організація Об'єднаних Націй заявляє, що 200 тисяч сирійців відчувають гостру нестачу продовольства в місті Дейр-ез-Зор на сході Сирії, який вже кілька місяців облягають бойовики угруповання "Ісламська держава".

За словами представників ООН, вони отримали інформацію, що близько 20 осіб вже померли від голоду, однак, перевірити достовірність цих відомостей поки не вдалося, повідомляє "УНІАН" посилаючись на Російську службу ВВС.

Нагадаємо, що 16 січня в ході чергової масової розправи в околицях Дейр-ез-Зора були вбиті десятки людей. За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, що базується в Британії, жертвами екстремістів стали 85 мирних жителів і 50 сирійських військових.

Однак державне інформагентство SANA повідомляє, що в ході нападу на село аль-Бгалія загинули близько 300 мирних жителів.

Також за даними деяких ЗМІ, бойовики "Ісламської держави" взяли в заручники понад 400 осіб після масового вбивства.

За даними агентства, терористи захопили людей у приміських районах, а також у найближчих до міста населених пунктах. Серед захоплених - жінки та діти. Бойовики, як повідомляється, повели заручників на територію контрольованих ними районів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація