45 мігрантів загинули унаслідок аварії судна біля берегів Італії

45 мігрантів загинули унаслідок аварії судна біля берегів Італії

Ілюстрація / Фото: Reuters

За даними берегової охорони Італії, з початку тижня в Середземномор'ї були врятовані понад 14 тис. мігрантів.

Військово-морські сили Італії підняли з води тіла 45 мігрантів з  судна, яке зазнало аварії, ще 135 осіб вдалося врятувати, повідомляє влада країни.

Пошуки решти людей тривають. Імовірно, що на борту судна могли перебувати близько 350 чоловік.

За даними берегової охорони Італії, з початку тижня в Середземномор'ї були врятовані понад 14 тис. мігрантів, які намагалися морем дістатися з Лівії до Італії.

Як повідомляє Міжнародна організація з міграції, з початку 2016 року в країни Європи по Середземному морю прибули понад 190 тисяч мігрантів і біженців.

Нагадаємо, мігранти шукають шляхи обходу Греції і Туреччини, щоб потрапити в Європу. Близько 200 тис. людей зараз перебувають у Лівії і чекають переправлення в обхід забороненого балканського маршруту.

Крім того, в Греції на острові Лесбос мігранти стрибають у воду, щоб перешкодити вже другому корабля забирати їх в Туреччину. Їх виловлюють і доставляють у відділок. Згідно з угодою між Анкарою і Брюсселем, турки зобов'язалися приймати назад всіх, хто потрапив до Греції після 20 березня і не попросив притулку. Проїзд назад - за європейський рахунок.

У Середземному морі затонув човен, на борту якого було більше півтисячі мігрантів

У Середземному морі затонув човен, на борту якого було більше півтисячі мігрантів

Повʼязані теми:

Наступна публікація