90 років у 90 кадрах. Все життя королеви Єлизавети ІІ показали у фотографіях

90 років у 90 кадрах. Все життя королеви Єлизавети ІІ показали у фотографіях

Фото: Reuters

Велика Британія готується до дня народження монархині.

У Великій Британії готуються до дня народження королеви Єлизавети ІІ – 21 квітня їй виповнюється 90 років. Як відомо, британська королева святкує день народження двічі: один фактичний, "за паспортом", другий – "офіційний", який зазвичай припадає на другу суботу червня.

Фактичний день народження королева звикла справляти тихо, по-сімейному. Але це не виключає святкових заходів. Таких, як наприклад залпи з пушок на честь її Величності.

Цього року протягом святкового тижня королева прийматиме вітання у своїй літній резиденції у Вінздорі, перші вітальники до неї приїдуть напередодні фактично ювілею. А безпосередньо в день ювілею Єлизавета ІІ у супроводі свого чоловіка герцога Едінбургського здійснить чималу прогулянку у 6,3 км від воріт Генриха VIII у Вінздорі до статуї королеви Вікторії – біля підніжжя Замкової гори. Там монархиня відкриє дошку "Алеї королеви". Дистанція алеї символізує 63 повних роки, які королева перебуває при владі, і це найдовший період правління серед британських монархів.

Надвечір королева, її чоловік, а також її син Чарльз з дружиною Камілою візьмуть участь у запалюванні маяків. Перший, символічний, запалить сама Єлизавета, а далі ланцюговою реакцією загоряться ще 900 маяків у Британії та в усьому світі.

Для британців, які дуже люблять свою королеву, зробили функцію надсилання побажань через офіційний сайт монаршої родини. А сьогодні, 18 квітня, у офіційній соцмережі монархії розмістили відеоролик із 90 фотографіями королеви – від народження до цих днів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація