Адвокату Фейгіну, який захищає кримських татар, заборонили виїзд з Росії

Адвокату Фейгіну, який захищає кримських татар, заборонили виїзд з Росії

Марк Фейгін / Фото: УНІАН

Захисник вважає це "репетицією перед посадкою".

Російському адвокату Марку Фейгіну, який захищав Надію Савченко, а тепер займається справами кримських татар, заборонили виїзд із Росії, про це він повідомив у своєму мікроблозі.

Про підстави такого рішення адвокату не повідомили, але він припускає, що це може бути пов'язано з бажанням російської влади обмежити його участь як адвоката в справах кримських татар.

"Кремль вирішив позбавити мене можливості захищати переслідуваних їм людей. Я не зможу поїхати на ОБСЄ в Варшаву з приводу кримських татар. Думаю, метою є і блокування моїх візитів в Україну. Далі, як я вже писав, посадка. Все дуже логічно", - написав Фейгін.

Також адвокат заявив, що тікати не збирається і до арештів давно готовий. Він має намір звернутись до адвокатської палати Москви за захистом від "беззаконня та свавілля" федеральної служби судових приставів, а також вимагатиме від керівництва служби припинити переслідування та скасувати постанову про обмеження виїзду.

Нагадаємо, нині Фейгін веде справу заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого судять начебто за сепаратизм. Також він займається справою проти заборони в'їзду Мустафі Джемілєву на територію окупованого Криму.

Адвокатові Марку Фейгіну заборонили виїзд із Росії

Адвокатові Марку Фейгіну заборонили виїзд із Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація