Афганістан сколихнув сильний землетрус

Афганістан сколихнув сильний землетрус

Фото: Digit.ru

Наразі інформація про руйнування не надходила.

У північно-східній частині Афганістану у неділю, 10 квітня, було зафіксовано потужний землетрус магнітудою 6,6.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на Геологічну службу США.

Підземні поштовхи були відчутні недалеко від кордону із Пакистаном.

Епіцентр землетрусу розташовувався за 39 км на північний захід від міста Ашкашам в афганській провінції Бадахшан на глибині в 210 км.

Наразі повідомлення про потерпілих і руйнування не надходили.

Утім, сильні підземні поштовхи були відчутними і в інших країнах. Зокрема в Таджикистані, Узбекистані і Казахстані.

За словами співробітника геофізичної служби Академії наук Таджикистану Зухри Нілобекової,  землетрус відчувався о 15:28 за місцевим часом, його епіцентр знаходився за 300 кілометрів на південний схід від міста Душанбе на території Афганістану. Інтенсивність в епіцентрі склала п'ять балів, в Душанбе - чотири бали, в Худжанді - три бали. Відомостей про жертви і руйнування теж не надходило.

Разом з тим на території Узбекистану в неділю приблизно о 15:34 двічі відчувалися підземні поштовхи, повідомили у сейсмостанції "Ташкент".

Нагадаємо, що 11 березня, у Японії вшанували пам'ять загиблих під час смертельного цунамі 2011 року. Мешканці країни взяли участь у загальній хвилині мовчання та помолилися за жертв стихії, що призвела до найбільшої ядерної катастрофи після Чорнобиля і забрала життя 16 тисяч японців.

11 березня 5 років тому дев'ятибальний землетрус сколихнув Японію і викликав потужне цунамі. Через стихію сталася велика аварія на атомній електростанції Фукусіма-1, унаслідок чого із сусідніх з нею міст евакуювали більше 160 тисяч людей. Наразі десята частина з евакуйованих японців досі живе у тимчасових притулках.

Повʼязані теми:

Наступна публікація