Афганські бойовики присягнули новому лідеру "Талібану"

Афганські бойовики присягнули новому лідеру "Талібану"

Ілюстрація / Фото: Reuters

Він очолив організацію після того, як ліквідували її колишнього лідера.

На півночі Афганістану понад 500 бойовиків присягнули новому лідеру терористичної організації "Талібан" Хайбатуллі Ахундзаде, - пише російський "Интерфакс".

Екстремісти зібралися в неділю, 29 травня, в повіті Данд-Гурі провінції Баглан, щоб поклястися у вірності керівнику руху. Він очолив організацію після того, як ліквідували її колишнього лідера муллу Ахтара Мансура.

Зауважимо, що силовики вже кілька днів зачищають територію регіону від бойовиків. У ході спецоперації підрозділів національної армії та поліції було вбито 30 терористів, ще 25 поранено. Серед убитих виявилося два польових командира. Зачистка буде проходити до повного звільнення території провінції від екстремістів.

Нагадаємо, що в неділю, 22 травня, глава уряду Афганістану Абдулла Абдулла підтвердив загибель лідера "Талібану" мулли Ахтара Мансури в результаті американського авіаудару. Інформацію про загибель Мансури також підтвердили спецслужби Афганістану.

Мансур офіційно очолив талібів після смерті засновника руху мулли Мохаммада Омара, про що було оголошено влітку минулого року. Мансур, заступник мулли Омара, приховував смерть мулли Омара протягом більше двох років, і керував талібами від його імені, поки смерть не була виявлена афганським урядом.

Mansur

Загинув ватажок афганського терористичного угруповання "Талібан"

Загинув ватажок афганського терористичного угруповання "Талібан"

Повʼязані теми:

Наступна публікація