Активісти "Другой России" закидали фарбою українське консульство у Петербурзі

Нацболи пояснили атаку "відповіддю українським радикалам".

У Петербурзі у неділю, 18 вересня, ввечері, після голосування на виборах до нижньої палати парламенту – Державної думи, активісти партії "Другая Россия" атакували консульство України.

Про це повідомляється на сторінці партії у "ВКонтакте".

Як зазначається, нацболи жбурнули у будівлю декілька банок із фарбою.

"Ця акція стала відповіддю на дії українських радикалів, що атакували вчора (17 вересня – прим.ред) посольство Росії в Києві, а сьогодні (18 вересня, - прим.ред.) били росіян, які голосували в будівлі посольства. Напади також відбувалися в Одесі - укронацисти били росіян, а також спалили російський прапор", - наголошується у повідомленні.

Унаслідок нападу на консульство місцева поліція затримала двох партійців - Анатолія Тиша і Олександра Раймонда.

Нагадаємо, що в неділю, 18 вересня, в Росії відбулося голосування на виборах до нижньої палати парламенту – Державної думи. Виборчі дільниці працювали з 8:00 до 20:00 за місцевим часом.

Москва вперше організовує вибори до свого парламенту на окупованих українських територіях – у Криму та Севастополі. Україна відмовила Росії в організації виборів на своїй території.

Відмова стосується і російських дипломатичних представництв – посольства та консульств. У російській Центральній виборчій комісії заявляють, що через це не зможуть проголосувати понад 80 тисяч громадян Росії, які живуть в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація