Американські прикордонники пояснили, як Лесін міг "покинути" США після смерті

Американські прикордонники пояснили, як Лесін міг "покинути" США після смерті

Фото: navalny.com

Все пояснили стандартною бюрократичною процедурою.

Закордонний паспорт екс-міністра друку РФ Михайла Лесіна не перетинав кордон США після смерті, незважаючи на відповідну відмітку в документах.

Про це заявив офіційний представник служби митної і прикордонної охорони США Майкл Фріл, передає ТАСС.

"Запис у базі даних служби митної і прикордонної охорони США був зроблений для того, щоб закрити неімміграційну візу померлого. Цей запис не свідчить про реальний від'їзд із США на комерційному або приватному літаку", — повідомив Фріл.

Чиновник зазначив, що запис в документах — стандартний порядок дій.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний опублікував документ митної та прикордонної служби США, з якого випливає, що Михайло Лесін покинув територію США 15 грудня 2015 року. При цьому Лесін, згідно з офіційною інформацією, помер на 40 днів раніше — 5 листопада 2015 року.

Колишній міністр друку Росії, колишній глава "Газпром медіа" Михайло Лесін, за офіційною інформацією, помер 5 листопада 2015 року в номері готелю у Вашингтоні.

13 листопада стало відомо, що він похований в Лос-Анджелесі. Спочатку повідомлялося, що причиною смерті Лесіна став серцевий напад. Однак 10 березня 2016 року представник поліції округу Колумбія розповів про результати експертизи, яка показала, що Лесін помер внаслідок черепно-мозкової травми.

Крім того, були виявлені сліди травм на шиї, торсі, руках і ногах покійного. Коли і за яких обставин були отримані травми, невідомо.

Газета The New York Times з посиланням на неназвані джерела повідомила про сварку з участю Лесіна, що сталася до того, як він повернувся в готель.

Радник Путіна Михайло Лесін загинув від травм, завданих тупим предметом

Радник Путіна Михайло Лесін загинув від травм, завданих тупим предметом

Повʼязані теми:

Наступна публікація