Американський хакер зламав сайт МЗС Росії

Американський хакер зламав сайт МЗС Росії

Фото: Getty Images

Наразі роботу ресурсу відновили.

Американський хакер із псевдонімом The Jester (Шут) повідомив про успішну атаку на сайт Міністерства закордонних справ РФ у відповідь на російські кібератаки, пише CNN.

За даними каналу, сайт зазнав атаки у п'ятницю, 21 жовтня. Хакер пояснив журналістам, що отримав доступ до сайту та написав на ньому попередження для Москви.

"Товариші! Ми перериваємо програму мовлення сайту російського МЗС, щоб передати вам наступне важливе повідомлення - припиніть. Можливо, у вас виходить залякувати сусідні країни, але це Америка. Тут це нікого не вразило ", - наводить CNN текст його повідомлення.

У МЗС РФ інформацію про хакерську атаку підтвердили. Наразі сайт відновив свою роботу.  

"Сайт зламаний. Ким - це з'ясовують фахівці. Атаки на сайт почастішали з 2013 року", - наводить "Говорит Москва" цитату співрозмовника з російського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, наприкінці липня Гілларі Клінтон, кандидат в президенти США від демократів, звинуватила російські спецслужби у зламі комп'ютерних систем Демократичного національного комітету (DNC).  Президент Росії Володимир Путін спростував звинувачення щодо зламу російськими хакерами баз даних Демократичної партії США.

Згодом телеканал NBC із посиланням на джерела в американській розвідці повідомив, що Адміністрація президента США нібито готує безпрецедентну операцію з кібератаки проти Росії.

 

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація